• Reinventeaza arta de a citi o carte!

    Reinventeaza arta de a citi o carte!

    In epoca internetului si a informatiilor care circula cu viteza maxima, lectura a devenit un refugiu pentru cei care doresc sa isi regaseasca tihna si sa se deconecteze, macar pentru cateva ore, de lumea exterioara. Vacanta de iarna este ocazia perfecta sa iti amintesti cat de placut este sa te bucuri de o opera literara bine scrisa. Daca ritmul intens al vietii tale te-a indepartat de acest obicei, este timpul sa il redescoperi. Poate deveni, din nou, ritualul tau de relaxare si de imbogatire spirituala. Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa il regasesti la adevarata sa valoare.

    In primul rand, nu iti propune un numar anume de carti pe care sa le citesti intr-o perioada de timp. Lasa obiceiul sa isi gaseasca ritmul si rostul sau, nu il tranforma intr-o competitie, nici macar una cu tine insati. Orice element de stres iti va compromite tihna.

    Citeste carti despre lucruri care chiar te intereseaza. Redescoperirea lecturii este despre tine si despre ceea ce iti place, nu o proba de examen sau o obligatie de a acumula informatii pentru care nu ai nici cel mai mic interes. Gandeste-te la lucrurile care iti plac si despre care ai vrea sa stii mai multe si incepe cu carti din domeniile respective. In timp, vei constata ca orizonturile se vor largi catre alte sfere de interes, insa lasa aceasta etapa sa vina natural si fara eforturi.

    Tine mereu o carte la indemana.  Timpii morti ai zilei tale, precum calatoria cu metroul, minutele nesfarsite din sala de asteptare sau momentele de inactivitate de la serviciu,  se vor transforma, astfel, in momente pretioase. 

    Creaza-ti in casa spatiul tau destinat lecturii si decoreaza-l astfel incat sa te simti cat mai confortabil. Un fotoliu comod, o lampa care iti ofera lumina cea mai buna, o masuta pe care iti poti aseza o ceasca de cafea si o farfurie cu mici gustari te vor ajuta sa te deconectezi complet si sa te bucuri de fiecare pagina in parte. Incearca sa nu ai in apropiere niciun element care sa iti distraga atentia, precum televizorul sau telefonul mobil cu notificarile activate. Cea mai buna idee ar fi, de fapt, sa il dai pe modul silent.


  • Articole similare