• In noaptea de Revelion ti-ai propus sa faci mai mult sport? Cum sa te tii de cuvant




    In noaptea dintre ani, multi dintre noi ne fixam niste obiective pentru anul care urmeaza. Indiferent daca le numim ”rezolutii” (nu este neaparat cel mai corect termen) sau altfel, acestea reprezinta, de cele mai multe ori, dorinte legitime, despre care stim ca sunt spre binele nostru. Din pacate, insa, de prea multe ori viata aglomerata si obligatiile de zi cu zi ne coplesesc, sau pur si simplu ne demobilizam si uitam sau renuntam la promisiunile pe care ni le-am facut in noaptea de Anul Nou. Daca pentru tine dorinta pe care ti-ai exprimat-o a fost sa faci mai multa miscare, nu putem decat sa te felicitam, sa te incurajam si sa iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa o declari misiune indeplinita, la următorul Revelion.

    Pentru inceput, oricat ar fi de tentant, nu iti face abonament la sala pe un an de zile. In loc sa te mobilizeze, acest lucru ti-ar putea crea senzatia ca poti amana sesiunile de antrenament, pentru ca le poti reprograma oricand. Incepe cu un abonament de trei luni, care te va ajuta sa mentii ritmul pe care ti l-ai propus. Odata instalata rutina, poti trece si la un angajament pe termen mai lung.

    Nu investi prea mult in echipament, insa asigura-te ca ai tot ce iti trebuie pentru primele antrenamente. Acorda atentie speciala pantofilor de sport, care trebuie sa fie special conceputi pentru activitatea pe care ai ales-o. Sfatuieste-te cu antrenorul de la sala, care iti poate oferi cele mai bune recomandari. In rest, 4-5 topuri de sport si 3-4 perechi de colanti reprezinta un ”arsenal” mai mult decat suficient, pentru inceput.

    Cel mai important lucru este sa te pregatesti mental. Sa faci sport pe termen lung este un lucru extrem de sanatos, insa trebuie sa tii cont ca inseamna si multa rutina si disciplina. Reconfigureaza-ti programul zilnic astfel incat sa te asiguri ca ai o ”fereastra” pentru antrenamente si acorda-i importanta cuvenita. Daca apar situatii neprevazute, nu ceda tentatiei de a sacrifica ora de sport, ci fa tot posibilul sa rearanjezi alte activitati, astfel incat sesiunile de activitate fizica sa ramana la locul lor in program.

  • Articole similare