• 4 Ponturi utile pentru calatoriile tale



    Indiferent daca sunt in scop de afaceri sau doar de placere, calatoriile fac parte din viata noastra. Ele se pot dovedi experiente reusite sau de-a dreptul stresante, iar diferenta dintre cele doua categorii este data, in primul rand, de felul in care reusim sa ne organizam. 

    Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa te bucuri de fiecare drum, indiferent care este destinatia:

    Atunci cand cauti pe internet biletul de avion, ai sanse mari sa gasesti o oferta de pret mai buna daca navighezi in modul incognito, pe care il poti seta din browser. Site-urile companiilor aeriene folosesc cookies, adica o metoda de a-ti retine cautarile anterioare si de a-si ajusta pretul in functie de acestea. Daca activezi modul incognito, pagina de internet respectiva nu va mai avea accest la informatiile din trecut.

    Inainte de a pleca in calatorie, fa-ti o copie scanata sau o fotografie digitala a pasaportului (care sa includa, evident, si paginile cu fotografia ta si datele personale) si trimite-ti-o pe propriul e-mail. In cazul nefericit in care iti pierzi pasaportul, se va dovedi extrem de pretioasa pentru a-ti confirma identitatea, atunci cand te adresezi autoritatilpr. Cere ca bagajul tau sa fie marcat ca fragil

    Mai ales daca intr-adevar contine obiecte care se pot deteriora, acest lucru se va dovedi o idee excelenta. Valiza ta va fi transportata cu mai multa grija si va fi asezata in varful gramezii de bagaje de cala. La sosire, va fi, cel mai probabil, prima care va aparea pe banda de bagaje, astfel incat vei economisi timp.

    Tot referitor la valiza, daca ai una cu un model clasic si intr-o culoare frecvent utilizata, precum negru, fa-i un semn distinctiv pentru a o putea recunoaste mai usor printre zecile de bagaje cu model asemanator. O panglica sau o esarfa colorata legate bine de maner sau un abtibild mare lipit pe ea o vor scoate din anonimat si o vei putea localiza rapid, fara sa mai fie nevoie sa citesti eticheta fiecarei valize care iti va trece prin fata ochilor.

  • Articole similare