• Cum iti alegi robinetul de bucatarie?




    Cand cautați un robinet de bucatarie, care sunt caracteristicile principale pe care trebuie sa le luati in considerare? Exista o mulțime de optiuni astazi, insa tocmai asta ar putea face ca sarcina de a selecta un robinet sa fie mai descurajanta. Pentru a face o alegere cat mai inspirata pentru dvs. si spatiul dvs. de bucatarie, iata un ghid rapid pentru unele caracteristici care trebuie luate in considerare in timpul cautarilor:

    Finisajul. Robinetele astazi nu mai sunt doar din inox, ci acopera o gama mult mai larga de materiale, precum cele din cupru, crom sau alama. Acestea pot fi mai scumpe decat cele din inox, insa nu neaparat cu mult mai mult. De aceea, este bine ca inainte de incepe cautarile, sa intreprindeti o mica cercetare despre finisajele de robinete disponibile. De asemenea, luati in considerare ca anumite materiale vor dezvolta o patina specifica in timp, care ar putea sa fie sau nu pe gustul vostru. Pentru a avea o imagine cat mai clara, incercati sa cititi cat mai multe recenzii ale robinetului pe care v-ati hotarat sa-l cumparati, intrucat multe dintre ele va vor ajuta sa descoperiti lucruri pe care, poate, nu le stiti.

    Distanta si arcuirea. Modelul unui robinet de bucatarie nu este important doar din punct de vedere estetic. O arcuire mai mare sau mai mica permit o distanta mai mare sau mai mica fata de sursa de apa. In cazul in care aveti o chiuveta foarte adanca, atunci nu este necesar un robinet cu arcuire mare. Daca, insa, aveti o chiuveta mai putin adanca, un robinet cu arcuire mare va va permite o spalare mai facila a vaselor, in special a celor voluminoase.

    Montarea pe blat sau in perete.  Majoritatea robinetelor sunt motate pe blat, in spatele chiuvetei sau intr-o laterala a acesteia. Daca insa locul va permite, luati in considerare o montare in perete a robinetului vostru. Va fi un detaliu mai putin obisnuit, care va da o nota unica bucatariei voastre.

    Robinete cu filtru. Daca va ganditi sa va montati un filtru de apa si sunteti in fericitul caz in care amenajati bucataria in intregime, luati in considerare achizitionarea unui robinet cu filtru inclus, pentru a nu mai fi nevoie de un filtru extern. Aceasta optiune va va economisi foarte mult din spatiu.


  • Articole similare