• Cum sa fii o maestra a prajiturilor



    Dulciurile pregatite in casa sunt una dintre cele mai mari placeri ale meselor din familie. Ele reprezinta, de asemenea, o varianta sanatoasa de desert, cu atat mai mult cu cat poti controla compozitia prajiturilor si poti folosi acele ingrediente pe care le preferi. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa devii un adevarat ”masterchef” al deserturilor:

    Foloseste toate ingredientele la temperatura camerei. Scoate din frigider cu o noapte inainte ouale, drojdia, untul si laptele (acesta din urma intr-un recipient sigilat). Compozitia prajiturilor tale se va lega mult mai bine si, in final, acestea vor avea un aspect impecabil.

     Atunci cand folosesti mixerul, opreste-te din cand in cand pentru a curata cu o spatula interiorul vasului pe care il folosesti. Bucati de coca sau cocoloase de zahar pot ramane lipite de acesta in timpul utilizarii mixerului, iar, daca acest lucru nu este corectat, prajitura ta nu va mai fi la fel de aerata si pufoasa.

     Foloseste intotdeauna un mic cantar electric de bucatarie. Sa te bazezi pe propriii ochi poate fi destul de riscant, mai ales atunci cand reteta prevede cantitati precise sau cand prepari o prajitura care ar trebui sa iasa cu straturi egale. Un cantar de bucatarie este o investitie pe termen lung, pe care merita sa o faci, daca intentionezi sa gatesti in mod frecvent.

    Seteaza timer-ul cuptorului cu cinci minute mai devreme decat timpul de coacere precizat in reteta. Este destul de probabil ca prajitura ta sa fie gata un pic mai devreme si acele cinci minute pot face diferenta intre un desert care arata perfect si unul cu marginile un pic arse.

     Scoate prajiturile din vasul de copt pentru a astepta sa le raceasca. Dupa ce le-ai extras din cuptor, asteapta 5-10 minute si apoi scoate-le din recipientele in care s-au copt. Daca le vei lasa acolo, caldura acestora va continua sa actioneze asupra prajiturilor tale, iar acestea nu doar ca nu se vor raci la fel de repede ci, in unele cazuri, chiar vor avea consistenta diferita de cea pe care ti-o doresti.

  • Articole similare