• 3 sporturi nautice pe care merita sa le incerci vara aceasta

    3 sporturi nautice pe care merita sa le incerci vara aceasta

    Sportul are deja  un loc rezervat constant in viata ta si a devenit o activitate nelipsita din ritmul tau cotidian? Este usor de inteles de ce iti doresti sa iti mentii ritmul chiar si in vacanta. Daca gandul la sala de fitness a hotelului nu te incanta foarte tare si ai prefera mai degraba un antrenament in timpul caruia sa profiti de vremea frumoasa si de peisajele frumoase oferite de destinatia ta de concediu, este momentul sa incerci ceva nou. Sporturile nautice sunt o optiune perfecta pentru cei care se afla intr-o forma fizica buna si care sunt obisnuiti cu efortul. Iata cateva dintre acestea pe care le poti incerca, daca vacanta ta se va desfasura pe litoral, fie la Marea Neagra, fie intr-un loc mai exotic.

    Kitesurfingul este intr-o continua crestere de popularitate, iar motivele sunt simple: este o activitate intensa dar, in acelasi timp, iti ofera placerea de a te bucura de privelistea din jurul tau. Din punct de vedere tehnic, este usor de descris: vei pluti pe o placa de surfing, in timp ce un zmeu special te va ajuta sa te deplasezi. Viteza ta va depinde de forta vantului, de aceea, pentru a-ti mentine controlul, vei avea nevoie de cateva sedinte de antrenament. 

    Daca nu crezi ca ai conditia si experienta necesare pentru clasicul surfing, dar vrei sa te bucuri totusi de valuri, atunci skimboardingul este o alegere foarte potrivita. Este asemanator cu surfingul, insa exista si cateva diferente esentiale: placa este mult mai subtire si nu trebuie sa urci pe creasta valurilor, ci sa le prinzi din urma pe cele care au trecut de tine, indreptandu-te catre malul apei. In plus, skimboardingul nu este un sport pe care il poti practica doar pe mare sau pe ocean, ci functioneaza la fel de bine si pe un lac sau pe o apa curgatoare. 

    Bodyboardingul este o alta activitate care se desfasoara la suprafata apei. Vei sta intins pe o placa special conceputa si vei incerca sa tii piept valurilor din aceasta pozitie, in timp ce ele te vor purta catre tarm. Chiar daca nu poate parea asa la prima vedere, vei constata ca efortul fizic pe care il vei face nu este de neglijat.

    Orice sport nautic ai alege, trebuie sa stii ca este obligatoriu sa ai atat echipamentul adecvat, ci si antrenamentele necesare pentru a-l intelege si practica in siguranta.

  • Articole similare