• Destinatii speciale pentru o vacanta fascinanta

    Destinatii speciale pentru o vacanta fascinanta

    Planurile de vacanta sunt, pentru multi dintre noi, pe ultima suta de metri. Daca insa nu ai apucat sa rezervi biletele sau inca nu te-ai hotarat unde iti vei petrece concediul anul acesta, nu ar strica sa iei in considerare variante mai putin frecventate decat litoralul sau statiunile clasice de munte. Daca esti interesata sa descoperi locuri noi si frumoase si vrei o vacanta mai activa, o schimbare de perspectiva iti va oferi nu doar experiente memorabile, ci si ocazia de a avea, la intoarcere, cele mai interesante povesti de spus.


    Prima destinatie pe care ti-o propunem este zona Fagaras. Te poti caza in oras sau in satele din jurul sau, unde exista o multime de pensiuni cochete. Cateva zile petrecute aici iti vor da ocazia sa descoperi minunatele biserici medievale fortificate, dintre care multe sunt deja intrate in patrimoniul national si international. Satele sasilor iti vor bucura privirea cu arhitectura caselor, dar si sufletul, cu povestile pe care le vei afla de la localnici. O plimbare pe dealurile din jur iti va aduce in fata ochilor paduri bogate, stane de oi si poieni numai bune pentru un picnic reusit.

    Cazanele Dunarii este o alta zona turistica pe care o poti pune linistita pe lista cu optiuni de vacanta. Peisajul este absolut tulburator si fascinant: imaginea Dunarii care curge cu viteza printre versantii stancosi iti va ramane in amintiri toata viata. Desigur, nu poti rata statuia uriasa a lui Decebal, sapata chiar in stanca. Te vei caza, de asemenea, la pensiunile din zona si vei fi rasfatata de gazde cu cele mai bune ciorbe pescaresti pe care le-ai gustat vreodata.

    Daca nu ai fost pana acum in Maramures, poate e timpul sa nu mai amani. Este una dintre regiunile Romaniei care si-a pastrat farmecul traditional si reuseste sa atraga o multime de vizitatori. Nici nu e de mirare, dat fiind ca aici ii asteapta minunatele biserici din lemn, Valea Izei, mocanita, Rezervatia Pietrosu Rodnei si, desigur, celebrul Cimitir Vesel de la Sapanta. Daca ajungi si la Baia Mare, nu rata nici Bastionul Macelarilor, ultimul dintre turnurile medievale care pazeau orasul. Astazi, el gazduieste adeseori workshop-uri, dar si festivaluri cinematografice sau targuri. 

  • Articole similare