• Cum sa te hidratezi vara


    Cum sa te hidratezi vara

    Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci vara – si nu numai - pentru binele organismului tau este sa te hidratezi. In mod sigur, consumul a 2 litri de lichide pe zi este esential, iar apa este cea care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si in forma. Uneori, nu iti dai seama de ce ai o stare generala proasta. Adesea, chiar insotita de dureri de cap si de senzatii de ameteala. Pot fi simptome ale deshidratarii, mai ales la finalul unei zile in care nu ai apucat sa te hidratezi cum trebuie.

    In timpul verii, cea mai simpla modalitate de a evita deshidratarea brusca este sa stai in interior, la umbra, ferita de razele soarelui. Dar, in cazul acesta, cum vei mai putea sa te bucuri de toate activitatile pe care le poti face vara si dupa care visezi tot timpul anului? Poti evita deshidratarea estivala, chiar daca stai afara si iti ocupi timpul cu tot felul de activitati, consumand anumite alimente si bauturi .

    Nu mai mentionam apa cea de toate zilele, ca stim cu totii beneficiile. Dar, iti dam doua ponturi. Unu: bea un pahar de apa pe stomacul gol, dimineata, dupa ce te-ai ridicat din pat. E cel mai bun start pentru hidratarea de zi cu zi. Doi: daca ti se pare ca nu simti sete mai deloc si nimic nu te indeamna sa bei un pahar cu apa, pregateste-ti sticle de apa cu arome naturale si bea in loc de suc. Cel mai la indemana sunt lamaile, portocalele, castravetii si menta. Iar in aceasta perioada poti profita si de capsune

    Apa de cocos, pe langa gustul racoritor si dulce, contine o cantitate mare de electroliti care hidrateaza corpul, inlocuind astfel sodiul si magneziul pierdut prin transpiratie. In plus, are un efect alcalinizant, ajutand la echilibrarea pH-ului.

    Laptele nu e bun doar pentru aportul de calciu care iti intareste oasele si dinti, ci si pentru a te hidrata, mai ales dupa ce ai facut un efort fizic sustinut. Asigura-te doar ca alegi un lapte cu continut redus de grasime. Laptele gras poate avea efect contrar: grasimea incetineste procesul de rehidratare a corpului. Daca nu-ti place laptele clasic, il poti inlocui cu lapte de migdale sau de caju. De asemenea, fara prea multa grasime.

    Mananca alimente cu un continut mare de apa si vitamine. Pepenele verde, castravetii, ardeiul gras, capsunile si grapefruitul sunt surse fantastice de apa, vitamine si minerale care te ajuta sa ramai hidratata. Cu conditia sa fie consumate crude. In plus, aceste fructe si legume pot inlocui cu succes micile gustari cu multe calorii.

    Semintele de chia pot absorbi de 12 ori greutatea lor in apa, formand o budinca densa. Atunci cand ajunge in stomac, aceasta actioneaza ca o bariera intre carbohidrati si enzimele digestive, incetinind astfel conversia carbohidratilor in zahar. 

  • Articole similare