• Cursuri practice de... recreere

     Cursuri practice de... recreere

    Ai timp liber si ai vrea uneori sa iti testezi latura creativa, chiar si in cele cateva ore libere ramase dupa ce termini munca? Iti propunem doua cursuri nu doar creative, ci si relaxante. Mai ales daca serviciul tau nu-ti exploateaza deloc indemanarea si lucrul practic, cu mainile.

    Prima optiune: cursurile de olarit. Vei avea ocazia sa vezi si sa simti cum lutul prinde forma chiar sub degetele tale. Cei care au pus macar o data mana pe o bucata de lut galben si au invartit roata olarului spun ca senzatia e cu totul aparte. Din cateva miscari circulare vezi cum prinde contur o cana, un castron, o farfurie, o vaza. Si daca nu-ti place ce a iesit, poti sa o iei de la inceput si bulgarele de lut va capata alta forma. Si tot asa, fara sa-ti dai seama cat de repede trece timpul la masa olarului. Ai putea spune ca joaca asta creativa o poti face acasa, cu cateva instrumente si niste lut. Asa e, dar ca sa prinzi corect tehnica si daca vrei sa-i vezi si pe altii la lucru – poate te inspira – atunci te poti inscrie la un curs de olarit. O simpla cautare pe Internet iti va oferi solutii. Sunt diverse ateliere unde oameni de toate varstele si ocupatiile vin sa-si faca mana in ale olaritului. In plus, iti poti face noi prieteni la un astfel de atelier si, de ce nu, ai putea descoperi un nou hobby pentru timpul tau liber. Daca ai talent si lutul va prinde forme interesante in mainile tale, ai rezolvat si problema cadourilor pentru prieteni si familie. Toti vor vrea sa aiba acasa macar un obiect modelat de tine. Pe langa cursurile de olarit, ai putea sa exersezi si putina pictura, daca vreti sa-ti personalizezi si sa-ti decorezi "opera".

    Daca nu-ti place sa-ti murdaresti mainile, iar roata olarului nu te inspira ca sa-ti petreci timpul tau liber, atunci poti incerca ikebana. Ikebana, asa cum ii spune definitia, e arta aranjamentelor florale in stil japonez, arta tablourilor vii. Sau, mai simplu, e tehnica taierii si aranjarii tulpinilor, frunzelor si florilor. La fel ca in cazul olaritului, ikebana nu e doar despre imaginatie si creatie, ci si despre recreerea mintii si placerea ochiului. Obiectul muncii tale vor fi florile si ce poate fi mai relaxant decat sa fii inconjurata de culoare, prospetime si frumusete in stare pura? Poate ca si acasa la tine faci aranjamente deosebite atunci cand pui buchete in vaza, dar ikebana presupune respectarea catorva reguli pentru a obtine ceea ce japonezii numesc echilibrul perfect intre elementele compozitiei, adica: flori, frunze, ramuri, tulpini si, nu in ultimul rand, vasul in care toate acestea au fost asezate. In plus, ai nevoie de cateva instrumente speciale: hasami, kabin, utsuwa, kenzan. Sunt termeni preluati de la japonezi si te lasam sa descoperi singura ce inseamna, in cazul in care vrei sa incerci ikebana. Pentru unii e o tehnica de relaxare, pentru ca armonia aranjamentelor florale ii linisteste dupa o zi agitata de munca si griji. Pentru altii, e deja un hobby sau chiar o afacere. Aranjamentele florale originale si inspirate sunt cautate si cumparate pe bani multi pentru mai toate evenimentele mondene.

  • Articole similare