• Ti-ai albit dintii? Iata cum ii pastrezi imaculati cat mai mult timp!

    Ti-ai albit dintii? Iata cum ii pastrezi imaculati cat mai mult timp!

    O dantura impecabila si un zambet frumos sunt pe lista de prioritati a oricarei persoane interesate de infatisarea si de sanatatea sa. Cu timpul, dintii nostri isi schimba culoarea si, de foarte multe ori, apelam la tratamente profesionale sau disponibile in comert, pentru a-i face din nou albi si stralucitori. Oricat ar fi de costisitoare, acestea nu garanteaza, insa, ca dantura noastra va ramane imaculata tot restul vietii, ci au un termen de garantie care poate varia intre cateva luni si cativa ani. Ca sa le maximizam efectul pentru cat mai mult timp, este bine sa respectam cateva reguli de baza.

    Cea mai simpla dintre aceste reguli se refera la igiena. Am invatat din copilarie ca trebuie sa ne spalam pe dinti de doua ori pe zi. La varsta maturitatii, insa, avem nevoie de mai multe decat de o simpla periuta si pasta de dinti. Ata dentara ar trebui sa fie nelipsita de pe etajera din baie si sa o folosim dupa fiecare spalare. La fel si apa de gura antibacteriana, care va impiedica microorganismele sa ne afecteze sanatatea dentara. 

    Daca folositi o pasta de dinti cu efect de albire, este bine sa stiti ca este recomandat sa va spalati cu ea de maximum doua ori pe zi. Daca simtiti nevoia de mai multe sesiuni de curatare a danturii, este bine sa folositi pentru acestea o pasta de dinti obisnuita.

    Atentie la alimentele si bauturile care va pot afecta culoarea danturii: cafeaua, vinul rosu, sosurile pentru paste, fructele de padure va pot schimba nuanta danturii, asa ca e bine sa va spalati pe dinti imediat dupa ce le consumati. In privinta bauturilor, avem si un pont mai simplu: daca folositi un pai atunci cand le beti, veti evita contactul dintre lichidul respectiv si dantura.

    Mergeti la retus de fiecare data cand este necesar. Daca medicul stomatolog va spune ca este nevoie de un ”refresh” periodic, este bine sa ii ascultati sfatul. Dupa ce o sa vedeti efectul, o sa ii multumiti cu un zambet larg si frumos.

  • Articole similare