• Sunetul muzicii in...boxa portabila

    Sunetul muzicii in...boxa portabila

    Ce imagine iti vine in minte atunci cand te gandesti la o boxa portabila? Speram ca nu doar imaginea unui adolescent rebel, al anilor '80-'90, care se plimba peste tot purtand pe umar sau de toarta un casetofon destul de voluminos. Anii au trecut si tehnica a evoluat. Nu trebuie sa mai plecam de acasa cu intreg sistemul audio ca sa ne bucuram de muzica acolo unde ne dorim si unde atmosfera cere muzica in difuzor si nu doar in casti.


    Boxa portabila salveaza situatia. E deja de ceva ani pe piata si la noi si e tot mai stilizata si mai adaptata nevoilor si cerintelor fiecaruia. Are tot felul de forme, marimi si culori si, evident, performante audio pe masura bugetului fiecaruia. Dar, nu toata lumea are nevoie de o boxa portabila de ultima generatie, de dimensiuni mari si foarte scumpa. Daca e asa mare, parca nici nu mai e asa portabila, nu? Si nu ne gandim la situatiile in care trebuie sa asiguri muzica si sunet impecabil la un eveniment cu public numeros. Ci la situatiile in care dai o petrecere la curte, mergi cu cortul pe munte sau la mare, pe plaja, cu prietenii sau cu familia. Atunci ai nevoie de boxa portabila de mici dimensiuni, daca pentru astfel de momente vrei sa iei muzica preferata cu tine si sa te bucuri de ea impreuna cu ceilalti.

    Boxele portabile se pot conecta in cateva secunde prin bluetooth sau wi-fi, fie la fisierele audio din telefonul tau inteligent, fie la sistemul audio de la masina. Si asta a fost tot. Fara cabluri, fara prize sau alte sisteme intermediare. Muzica va rasuna cat vrei tu de tare si de mult. Ai grija, totusi, sa nu deranjezi si alte grupuri, daca esti intr-un spatiu public! Volumul poate atinge un nivel destul de ridicat. Performantele unei astfel de boxe depind, bineinteles, de marca, marime si tehnologia folosita. Tot pe baza acestor criterii se stabileste si pretul, care incepe de la cateva sute de lei si ajunge la cateva mii.

    Asa ca, poate vacanta aceasta de vara faci o schimbare si nu mai pleci doar cu castile in bagaj, ci si cu o boxa portabila. Chiar daca sunt momente in care nu vrei sa-ti imparti cu nimeni muzica, ci sa o asculti doar tu admirand un rasarit sau un apus de soare, sunetul te poate invalui dintr-o mica boxa portabila aruncata in buzunarul hanoracului.

  • Articole similare