• Kit de supravietuire la plaja

    Kit de supravietuire la plaja

    Atunci cand iti faci bagajul pentru plaja tine cont ca soarele si apa sarata au efecte benefice asupra organismului, dar, in egala masura, expunerea indelungata la soare si caldura poate dauna pielii si parului tau. Tocmai de aceea este necesar sa acorzi o atentie sporita produselor de ingrijire pe care le iei cu tine in vacanta. 

    Ce nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta cu produse cosmetice:

    Crema de protectie solara potrivita
    In mod sigur, prioritatea ta numarul 1 trebuie sa fie protectia impotriva razelor ultraviolete responsabile de aparitia ridurilor, imbatranirea prematura a pielii, dar si de cresterea riscului aparitiei cancerului de piele. Alegerea factorului de protectie trebuie facuta in functie de culoarea pielii si de sensibilitatea ei. De exemplu, daca ai pielea normala, de culoare medie, este recomandat sa folosesti o crema cu un factor FPS 25. Daca esti blonda, cu pielea deschisa la culoare, ar trebui sa folosesti o cremă cu factor de protectie mai mare, 30, chiar 35. 

    Balsam de buze cu protectie solara
    Nu uita ca si buzele au nevoie de protectie contra efectelor daunatoare ale razelor UV. Balsamul de buze cu FPS nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din geanta, cu atat mai mult la plaja.  Alege un produs cu FPS 30 si eventual rezistent la apa, care sa nu contina coloranti artificiali sau alti conservanti.

    Spray calmant dupa plaja
    Pielea ta are nevoie de ingrijire si dupa expunerea la soare. Alege un spray in loc de o crema pentru o aplicare mai facila. Pielea ta este sensibila la atingere si “iti va multumi” pentru efectul imediat calmant si racoritor. 

    Uleiuri pentru par
    Este foarte important sa iti hidratezi parul dupa o zi de plaja. Apa sarata il usuca si ii deterioreaza varfurile. Foloseste fie un ulei natural de argan sau ricin, fie un produs pe care il gasesti in magazine, ce ofera o combinatie de uleiuri si vitamine pentru un tratament complet de hidratare ce te va ajuta sa ai un par stralucitor si sanatos pe toata durata vacantei la mare.

    Apa termala 
    Apa termala este un “must have” in orice calatorie. Proprietatile ei terapeutice asupra pielii sunt cunoscute de sute de ani. Fiind bogata in saruri minerale si dioxid de carbon, folosirea ei are efect calmant, anti-inflamator si anti-iritant.

  • Articole similare