• Robotul care face curatenie in toata casa


    Robotul care face curatenie in toata casa

    In timpul saptamanii ai din ce in ce mai putin timp liber si pe acela nu stii cum sa-l imparti mai bine intre treburile casnice, cumparaturi si putina relaxare cu familia, la televizor sau citind o carte. Iar cand vine momentul sa faci curatenie, nu mai ramane timp pentru nimic altceva. Tehnologia iti sare in ajutor. Poti sa uiti de matura, faras, aspirator si chiar si de mop pentru ca toata aceasta munca o poate face de acum un robot. 

    Nu te gandi la vreun robot umanoid, ca din filmele de fictiune, care sa manuiasca matura sau aspiratorul. Te scapa de praf si de mizeria de pe parchet, gresie si covoare robotul inteligent Vacuum Cleaner. E un dispozitiv rotund, inalt cam de vreo 50 de centimetri, care isi incarca bateriile la priza si care, cel mai important, se descurca singur si curata totul cu o simpla programare. Poate fi controlat de la distanta, prin intermediul unei aplicatii pe care o puteti descarca pe telefonul mobil. 

    Cel mai indicat e sa-si inceapa programul de aspirare atunci cand nu e nimeni acasa. Are senzori de miscare, detecteaza obstacolele si le ocoleste si face curatenie intr-un mod foarte organizat, pe rand in fiecare camera in parte pana cand a parcurs intreaga suprafata a casei. Poate intra sa aspire sub pat si sub dulapuri, daca mobila are picioare de aproximativ 60 de centimetri. Poti sa urmaresti intreg procesul de curatenie pe telefonul mobil. Cand si-a terminat treaba, robotul se intoarce la „baza”, adica la priza in care i-ai instalat sistemul de reincarcare. 

    Cateva sfaturi utile:

    Nu lasa obiecte pe jos, nici macar papuci de casa sau haine aruncate la intamplare. Robotul le va ocoli pe toate si casa va fi doar partial curatata. Daca poti, ridica pe masa scaunele din bucatarie sau din sufragerie pentru a-i lasa robotului spatiu de manevra. 

    Robotul isi face singur treaba, dar nu poate cobori sau urca scari si nici nu poate trece de praguri mai inalte de 2-3 centimetri. Deci, daca locuiesti la casa sau intr-un apartament cu mansarda sau demisol, nu te astepta ca robotul sa urce sau sa coboare de la un nivel la altul. Va face curatenie pe un singur etaj.

    Daca vrei sa scapi si de spalatul pe jos, exista si modele de robot cu mop atasat. Trebuie sa stii, insa, ca nu e un dispozitiv chiar ieftin. Dar, cei care il folosesc deja spun ca merita toti banii. Timpul liber astfel castigat e foarte pretios. 

  • Articole similare