• Acel moment cand vrei un ”detox” digital

    Acel moment cand vrei un ”detox” digital

    Ultimul lucru pe care il faci seara, inainte sa adormi, e sa mai dai un scroll pe retelele sociale, pentru a vedea daca s-a mai intamplat ceva nou? Primul lucru pe care il faci dimineata, imediat cum ai deschis ochii, e sa iei smartphone-ul de pe noptiera pentru a verifica cate like-uri a primit postarea de aseara si daca ai vreun mesaj privat? Fiecare clipa libera din timpul zilei ti-o umpli citind postarile prietenilor, facand selfie-uri sau cautand cel mai trendy hashtag pe care sa il folosesti pe Instagram? 

    Lumea digitala este captivanta si ofera multe lucruri interesante insa, din cand in cand, este timpul pentru o cura de ”detox” digital si de o reconectare la universul offline, cel putin la fel de ofertant. Dependenta de gadgeturi si de internet este, insa, un lucru real si deja studiat in facultatile de psihologie, asa ca intelegem perfect daca nu ti se pare usor sa te desprinzi de 
    smartphone. Iata, insa, cateva ponturi care te vor ajuta:

    Dezactiveaza-ti notificarile push, pe retelele sociale. Este vorba despre acele notificari care iti apar direct pe ecranul mobilului, fara sa fie nevoie sa intri in aplicatie pentru a le vedea. In acest fel, tu vei alege cand vrei sa vezi ce se intampla pe Facebook si Instagram, in loc sa ai mereu in fata ochilor activitatea de acolo.

    Renunta sa mai dormi cu telefonul langa tine. Este un pas important si destul de dificil, insa este esential pentru a limita dependenta de tehnologie: cand mergi la culcare, lasa-ti smartphone-ul in alta camera. Daca trebuie sa te trezesti dimineata, la o anumita ora, iata o idee ”revolutionara”: cumpara un ceas desteptator! :)

    Stabileste intervale in timpul zilei in care nu te atingi de aplicatiile din telefon. Daca este nevoie sa preiei un apel sau sa suni pe cineva, desigur, poti face aceste lucruri. Insa, in afara de functionalitatea de baza a telefonului, nu mai folosi nicio alta care are legatura cu lumea digitala. Poti incepe cu un interval de 15 minute, apoi poti creste timpul la 30 de minute. Vei descoperi cate lucruri interesante poti face in loc sa stai cu ochii atintiti pe ecran!

  • Articole similare