• Brutaria cora: paine rustica cu maia

    Paine rustica cu maia

    „Mai ia niste paine cu maia” 


    Asa iti vor spune cei dragi in fiecare zi. Si in fiecare zi o vei gasi la cora, la fel de gustoasa, dar mereu diferita...

    Faurita zilnic cu grija

    ... pornind de la aceleasi ingrediente atent alese, aluatul se rumeneste pe vatra incinsa, pana capata acea coaja crocanta, de culoare aurie si cu gust bogat. Rumena, crocanta si pregatita sa te incante cu gustul sau dulce-acrisor, dar plin de personalitate. 

    Maia si mai cum?

    Painea cu maia este folosita de sute de ani, chiar si de catre stramosii nostri. Astazi, folosim un amestec de faina si apa care fermenteaza datorita microbiotei naturale din faina. Prin acest proces, aluatul devine fluid, miezul capata o textura elastica si aerata, iar coaja devine crocanta si gustoasa, pastrandu-si prosptimea pe o durata mai mare de timp. 

    Chemarea stramosilor

    Ii simti aroma? Ii recunosti textura? Auzi muzica reconfortanta pe care o canta cu fiecare atingere? Este mostenirea lasata din generatie in generatie. Si merita sa o respecti pana la capat. Nu-i nevoie de cutit. Prinde-o in maini si rupe-o taraneste, asa cum faceau strabunii. Dincolo de coaja crocanta, te asteapta cea mai gustoasa lectie despre traditie.    

  • Articole similare