• Care e diferenta dintre cerealele integrale si cerealele procesate si ce beneficii au cerealele integrale?


    Cerealele sunt o parte importanta a meniului zilnic
    pentru multi dintre noi. Insa nu stiu cati fac o alegere constienta cand opteaza intre cerealele integrale si cele procesate. Sigur ca stim vag ca exista o diferenta intre ele, dar iata de fapt cat de multe lucruri difera si de ce e important sa consumam cereale integrale. 


    Cerealele integrale sunt cele care pastreaza tot continutul boabelor. Invelisul extern este bogat in fibre si minerale, iar miezul contine proteine vegetale si amidon. In varianta lor procesata, din cereale se indeparteaza invelisul extern, taratea, pierzandu-se astfel cea mai mare concentratie de fibre si minerale din cereale. 

    De ce sunt sanatoase cerealele integrale? Cu exceptia cazului in care suferiti de vreo afectiune medicala (boala celiaca) ce va impune un regim fara cereale, este important sa consumati regulat in meniul vostru cereale integrale. Ele contin fibre, substante care nu se digera, dar care ne ajuta sa avem un tranzit digestiv sanatos, ne pastreaza senzatia de satietate pentru mai multa vreme si ne ajuta sa ne reglam nivelul zaharului din sange. Consumul regulat de cereale integrale, in cadrul unui regim alimentar echilibrat, bazat pe alimente integrale, favorizeaza o distributie sanatoasa a grasimii corporale, reducand depunerea excesiva a stratului adipos pe abdomen. Consumand cereale integrale reusim sa ne controlam mai eficient pofta de dulce, pentru ca reusim astfel sa mentinem nivelul glicemiei in parametri constanti. Acest lucru ne ajuta sa consumam mai putine dulciuri si astfel sa reducem riscul aparitiei diabetului zaharat, ne scapa de multe dintre problemele dentare cauzate de dulciuri (tartru, carii) si ne ofera un nivel constant de energie, datorita absorbtiei lente prin care trec pana sa ajunga la celulele organismului nostru post-digestie. 

    De ce nu ar trebui sa consumam foarte des cereale procesate? In primul rand, din cauza faptului ca au un continut extrem de redus de fibre. Prin eliminarea urmelor de tarate se obtin texturi pufoase, albe, ale produselor de panificatie produse cu cereale procesate. Dar acestea nu ne aduc beneficii in ceea ce priveste tranzitul digestiv sanatos. Eliminand invelisul nutritiv al boabelor de cereale se pierde si cea mai mare parte din mineralele benefice continute in tarate. 

    Pentru a te bucura de cerealele integrale combinate cu iaurt gustos Activia ti-am pregatit o oferta speciala de 10% reducere pentru oricare 4 produse cumparate din aceasta gama pana pe 5 Noiembrie.

    Campania este valabila in perioada 22 Octombrie – 5 Noiembrie.
  • Articole similare