• Tu cum te hidratezi cand faci sport?

    Tu cum te hidratezi cand faci sport?

    Ai descoperit benefiile activitatii fizice si iti doresti sa ajungi la performante cat mai bune? Trebuie sa tii cont ca hidratarea este esentiala atunci cand te antrenezi. Nu este vorba numai de cantitatea de lichid de care corpul tau are nevoie, ci si de felul in care i-o oferi astfel incat sa obtii maximum de beneficii.

    Ce ar trebui sa bei atunci cand faci sport? In primul rand, oricat ar parea de banal, apa. Da, exact, apa simpla iti ofera tot ce ai nevoie pentru a ramane hidtratat.  Daca simti nevoia de un pic de gust, in niciun caz nu te indrepta catre bauturile carbogazoase, pentru ca acestea nu te vor ajuta deloc la performanta sportiva. Pastreaza-le, eventual, pentru momentele de relaxare si, pentru un plus de aroma, adauga in apa pe care o folosesti o felie de lamaie, cateva frunze de menta, sau chiar cateva cubulete de castravete

    Cum procedezi cand vine vorba de cafea este o alta problema pe care este bine sa o gestionezi corect. Nutritionistii sportivi nu o interzic, pentru ca o considera o sursa importanta de energie, dar si un stimulent pentru concentrare. O recomanda, insa,  in cantitati echilibrate si, cel mai important, sa lasi cateva zeci de minute intre momentul in care bei cafea si cel in care incepi o sesiune de sport.

    Fii atenta si la bauturile care se prezinta drept stimulatori ai performantei fizice. Multe dintre acestea contin zahar si foarte multe calorii. La fel si sucurile naturale de fructe, asa ca este bine  sa le consumi doar daca esti sigura ca vei arde toate caloriile la antrenamentul care urmeaza.

    Acorda o atentie speciala si felului  in care elimini apa, in timpul activitatii fizice. Daca pe pielea ta sau pe haine observi dungi albe, dupa antrenament, inseamna ca pierzi o mare cantitate de sodiu. In acest caz, este bine sa consumi bauturi speciale recomandate sportivilor sau apa cu o tableta de electroliti. De asemenea, sunt recomandate si sucurile din legume, care contin o cantitate importanta de sodiu.

  • Articole similare