• Cum sa mixezi modernul cu vintage-ul la tine acasa. 6 reguli de urmat.

    Cum sa mixezi modernul cu vintage-ul la tine acasa. 6 reguli de urmat.

    In timp ce multi oameni prefera sa-si decoreze casa intr-un stil anume – Shaby Chic, French, Scandinav, Industrial – mixul de stiluri poate aduce cu sine o amprenta personala si spatii originale. Pentru un mix reusit modern/vintage, iata cateva reguli si directii: 

    Pastreaza o proportie 80/20 intre stiluri pentru a avea un echilibru corect al pieselor de decor mixate. Prin aceasta proportie, un stil va fi intotdeauna cel dominant, in timp ce al doilea il va evidentia pe primul. Astfel, decorul va fi unul creativ si interesant, evitand un amestec bizar. 

    Opteaza pentru un fundal alb/neutru al decorului tau. Intrucat mixarea celor doua stiluri va genera un anumit nivel de complexitate, decorul nu trebuie incarcat mai mult prin alegerea unui alt fundal decat neutru. 

    Combina in mod inspirat piesele de design. Iata cateva idei: 

    o Aseaza o oglinda vintage intr-o camera ultra moderna
    o Pune o sofa moderna langa o consola vintage
    o Retapiteaza scaune vechi cu materiale cu printuri moderne
    o Asaza scaune cu structura metalica in jurul unei mese vintage
    o Mixeaza scaune vechi cu o masa de servit moderna 

    Da prospetime pieselor de mobilier vechi prin tablourile cu arta moderna. Cel mai simplu mod de a da o interpretare personala unui design vintage este de a potrivi piese de mobilier vintage cu tablouri sau postere moderne. Acestea vor aduce un nou vibe camerei. 

    Grupeaza itemuri care au ceva in comun. Poti grupa lucruri dupa culoare, marime, textura, utilizare, pentru a obtine o colectie, care va avea un impact vizual mai mare. Aceasta strategie functioneaza bine pentru lucruri mici, cum ar fi: palarii, evantaie, perne, farfurii. 

    Corespondentele sunt importante. Nuanta de lemn a unei etajere poate fi replicata cu o tava de aceeasi nuanta. Culoarea tapiteriei fotoliului sau canapelei poate avea un corespondent in ramele fotografice sau culoarea unei vaze. Ideea este ca orice obiect din camera sa aiba un “prieten” sau “insotitor”. 

  • Articole similare