• Prima petrecere in pijamale a copilului

    Prima petrecere in pijamale a copilului

    Ati trecut deja cu bine de integrarea in colectivitate, la gradinita sau scoala si te-ai bucurat sa vezi cum copilul tau si-a facut, deja primii prieteni. A venit si momentul in care te roaga sa accepti sa fiti gazda primei sale petreceri in pijamale. Isi doreste mult sa isi invite prietenii pentru o noapte de joaca si povesti la voi acasa, sa le arate jucariile si sa doarma impreuna. Chiar daca prima ta reactie a fost una de panica si te intrebi cum ai putea sa gestionezi prezenta in casa a mai multor micuti nazdravani, te asiguram ca, cu un pic de organizare, lucrurile pot decurge normal si fara probleme. Iata de ce trebuie sa tii cont:


    ● Chiar daca baietelul sau fetita ta si-ar dori sa aiba multi invitati, limiteaza numarul acestora la maximum trei. Mai multi pot deveni prea greu de gestionat si de supravegheat. 

    ● Inainte de orice, obtine permisiunea parintilor. Explica-i copilului tau ca este nevoie sa astepte ca tu sa discuti mai intai cu mamele sau cu tatii celor mici, inainte ca invitatiile sa fie lansate.

    Informeaza-te foarte amanuntit in legatura cu obiceiurile, preferintele sau alergiile alimentare ale micutilor care vor veni acasa la tine. Roaga-i pe parintii fiecaruia dintre ei sa iti trimita un e-mail sau un sms in legatura cu acestea, astfel incat sa ai la indemana toate informatiile necesare despre fiecare dintre ei.

    ● De asmenea, agreeaza cu ceilalti parinti in mod clar care vor fi orele de sosire si de plecare de la petrecere, astfel incat toti copiii sa aiba aceleasi repere, iar familia ta sa isi poata organiza urmatoarea zi.

    ● Stabileste de la bun inceput o regula esentiala: inainte de ora de culcare, invitatii nu vor primi dulciuri sau alte alimente care contin zahar. In primul rand pentru ca nu este sanatos, dar si pentru ca toti cei din casa au nevoie de odihna.

    ● Ca sa fie cu adevarat o petrecere, fiecare copil ar trebui sa faca lucrurile si activitatile care ii plac, desigur, pe cele potrivite si sigure pentru varsta sa. Nu incerca sa ii obligi sa joace un anumit joc sau sa priveasca un anumit film de desene animate. Cand vine vorba de distractia de la petrecere, lasa-i, pe cat posibil, sa se organizeze singuri.

  • Articole similare