• Gustari speciale pentru seri deosebite

    Gustari speciale pentru seri deosebite

    Odata cu lunile de toamna si iarna, vine vremea  petrecerilor acasa, alaturi de prieteni si familie. O vineri seara petrecuta in compania celor dragi nu este completa fara o sticla de vin rafinat si cateva gustari speciale. Insa, de cele mai multe ori, dupa o saptamana aglomerata, nu ai chef si energie sa pregatesti o masa cu preparate calde. Asta nu inseamna ca nu iti doresti sa ii servesti pe invitatii tai cu ceva special, rapid si gustos. Alegerea perfecta este un platou, sau mai multe, cu branzeturi si charcuterie. 


    Preluat din franceza, charcuterie inseamna un platou cu aperitive reci din carne, de la carnati, salam, sunca si pateuri, pana la specialitati gourmet din carne de porc. Daca urmezi cateva reguli de baza atunci cand selectezi ingredientele si esti deschis sa incerci si ceva nou, atunci asamblarea unui platou charcuterie este un exercitiu de imaginatie, mai mult decat un efort. In catalogul cora dedicat vei gasi o selectie impresionanta de jambon frantuzesc, piept de rata, Chorizo si alte specialitati. Tot in catalog o sa gasesti si sortimente de terina si mousse. Diferenta din cele doua este data de consistenta si de modul acestora de preparare. Mousse-ul de fois gras este aerat si cremos, in timp ce terina este mai solida, fiind perfecta alaturi de fructe deshidratate, smochine sau struguri.

    Dupa ce ai terminat de ales gustarile din carne este timpul sa iti indrepti atentia catre selectia de branzeturi. Ai atat de multe variante, incat partea dificila este sa decizi la ce sa renunti. In mod traditional, un platou de branzeturi contine doua tipuri de branza cu textura moale si doua tipuri de branza maturata. Poti alege Brie si Petit Munster, alaturi de Mimolette si Grana Padano. Sau la fel de bine s-ar intelege pe acelasi platou si Camembert si Marcellin, alaturi de Gruyère si Parmesan.  Rasfoieste catalogul cora si afla mai multe despre tipurile de branzeturi frantuzesti, dar nu numai. 

    Cu toate gustarile de mai sus pe masa, tot ce iti mai lipseste este o sticla de vin rosu sec si niste muzica buna. Prietenii tai se vor simti cu siguranta rasfatati!

  • Articole similare