• Cum sa ai grija de gadgeturile tale

    Cum sa ai grija de gadgeturile tale

    Aparatele electronice au ajuns sa reprezinte unul dintre capitolele importante din viata noastra, atat din punct de vedere a frecventei cu care le utilizam, cat si al investitiei financiare. Ne dorim  cele mai recente modele de telefoane, cele mai moderne laptopuri sau tablete, cele mai performante echipamente audio-video si ne bucuram de fiecare data cand ne achizitionam un gadget nou. De multe ori, insa, neglijam un lucru simplu: pentru a le mentine in cea mai buna forma si functionale, este esential sa le pastram si sa le intretinem in mod corect.


    Daca ti-ai cumparat un model scump si performant de smartphone, este o idee buna ca, o data cu el, sa iti achizitionezi si o carcasa de protectie corespunzatoare. Te va scuti de emotii si de dezamagirea de a-i vedea ecranul crapat in cazul in care il vei scapa din mana, intr-o secunda de neatentie. Este de preferat sa alegi o husa sau o carcasa dintr-un material dur, care sa nu permita impuritatilor sa ajunga in interiorul aparatului. Pentru curatare, iti recomandam servetelele destinate stergerii lentilelor de ochelari. In jurul mictofonului si al speakerului poti utiliza betisoare de urechi imbibate in putin alcool, insa ai grija sa nu patrunda inauntru.

    Foloseste o penseta sau o periuta fina pentru a curata tastatura laptopului, cel putin o data pe saptamana. Daca nu faci acest lucru, particulele fine de praf care patrund printre taste vor ajunge sa ii afecteze performanta. O alta varianta este un aparat care foloseste aer comprimat.  La acelasi interval de timp, sterge-i si ecranul cu un servetel special. Nu incerca sa improvizezi cu alte tipuri de servetele umede, pentru ca pot deveni corozive. Acelasi sfat este valabil si in cazul in care preferi tableta.

    Sistemul stereo audio-video de acasa are si el nevoie sa fie sters de praf periodic, ideal cu o tesatura uscata si cu efect antistatic. CD playerul trebuie curatat in interior cu aer comprimat sau cu un produs special destinat lentilelor cu laser.


  • Articole similare