• 5 destinatii de toamna




    Pentru foarte multe dintre destinatiile de vacanta, toamna este cea mai pragmatica alegere, din mai multe puncte de vedere. In primul rand pentru ca este mai ieftin. Dupa ce puhoaiele de turisti din lunile de vara s-au linistit, atat biletele de avion cat si preturile cazarilor revin la normal si te poti bucura de tarife prietenoase. In al doilea rand, pentru ca, oriunde vei merge, va fi mult mai liber si mai relaxant, iar tu te vei putea bucura cu adevarat de vacanta, fara sa te simti agasat sau obosit de aglomeratia din jur.

    Daca pana acum ai evitat anumite destinatii de teama soarelui ucigator, toamna este anotimul perfect pentru a te pune la drum. Ca bonus vei primi pe langa soarele bland, paleta impresionanta de culori pe care o astern lunile de toamna.

    Daca vrei ca aceasta vacanta de toamna sa fie o prelungire a verii, atunci te indemnam sa mergi in Malaga, acest orasel de la Marea Mediterana, poarta spre Africa, cu importante influente maure. Daca vei alege un city-break de cel putin 3 zile, Malaga poate fi mixul perfect intre stat la plaja, colindat restaurantele pescaresti, servit tapas de cea mai buna calitate si interactionat cu localnici prietenosi, si explorare. Daca tot ai ajuns in Malaga, nu poti rata o excursie in Gibraltar, la doar 3 ore distanta si unde se ajunge cu usurinta cu un autobuz local.

    Pentru a recupera din zilele de plaja de care poate nu te-ai bucurat din plin in timpul verii, iti recomandam si Ciprul, unde soarele este prezent mai tot timpul anului iar plaja se poate face pana spre sfarsitul lui Octombrie. A treia insula ca marime din Marea Mediterana, Ciprul are si importante sit-uri arheologice, dintre care cel mai cunoscut este cel din Paphos, patrimoniu UNESCO.

    Si in Tel-Aviv vara nu se termina chiar asa pe nepusa masa. Faleza iti va aminti de Riviera Franceza iar mancare este delicioasa. Ai la dispozitie 16 plaje fara forfota din sezonul estival unde te poti bucura de un soare cu briza.

    Daca vrei sa te bucuri de o atmosfera autumnala, mergi in Praga sau Lodz pentru a te bucura de parcuri, muzee, arhitectura bine pastrata si bere buna.

    O destinatie cu mult farmec pentru zilele de toamna este Bruges, poate cel mai cochet oras al Belgiei. Canalele care strabat tot orasul si frunzele ruginii creaza o atmosfera idilica, parca scoasa din cartile de povesti. Centrul este unul compact, deci usor de parcurs si petrecut timp.

  • Articole similare