• O casa cu ”parfum” de toamna
  Toamna reprezinta unul dintre cele mai ofertatnte sezoane din punct de vedere estetic, iar acest lucru poate fi valabil si pentru casa ta. Nu e nevoie de investitii majore pentru a aduce in locuinta ta atmosfera autumnala, tot ce trebuie sa faci e sa apelezi la mici accente. Iata cateva sfaturi:

  Cel mai simplu mod de a introduce toamna in casa este reprezentat de cel mai cunoscut simbol al ei: frunzele ruginii. La urmatoarea plimbare in parc, strange un ”buchet” de ramuri cu frunze galbene, rosiatice sau caramizii si aseaza-l in camera de zi intr-un vas, pe cat posibil, asortat din punct de vedere cromatic. O sa constati cum intreaga ”vibratie” a camerei se schimba.

  Fructele sunt un alt element de decor simplu si eficient. Strange intr-un bol mere, struguri, pere sau alte fructe caracteristice sezonului si foloseste-l ca piesa centrala pe masa din sufragerie. Va deveni mult mai prietenoasa si imbietoare.

  Mai tii minte cum bunica punea la fereastra cateva gutui, care parfumau intreaga incapere? Era un obicei nu doar cu o traditie indelungata, ci si foarte imbietor si placut olfactiv. Incearca-l si tu, in locuinta ta, pentru a te bucura de aroma fructelor si de atmosfera pe care acest miros o creeaza.

  Nu trebuie sa astepti Haloweenul pentru a inaugura sezonul dovlecilor. Inca de acum poti cumpara cativa si ii poti aseza in diverse colturi ale casei, pentru a introduce deja aerul de sarbatoare in locuinta.

  Daca doresti sa schimbi, totusi, si cateva piese de decor pentru a iti asorta casa cu vremea de afara, foloseste aceeasi paleta cromatica atat de caracteristica toamnei. Cateva pernute sau pleduri in nuante maronii sau rosiatice, un covor aramiu, o husa de canapea in aceleasi tonuri coloristice, o lumanarea aromatica cu miros de dovleac sau de scortisoara sunt mai mult decat suficiente pentru a semnala faptul ca locuinta ta se bucura de sosirea toamnei si o celebreaza la intregul potential.

 • Articole similare