Toamna este sezonul in care natura ne ofera cea
mai mare diversitate de fructe si legume care contribuie atat la sanatatea, cat
si la mentinerea frumusetii noastre. Ti le prezentam pe cele care iti vor oferi
cele mai mari beneficii si te invitam sa te bucuri cu incredere de gustul si de
efectele lor:
* Sfecla rosie este una dintre legumele cele
mai bogate in substante nutritive. Iti ofera o cantitate apreciabila de
vitamina C, magneziu, potasiu, fosfor si fier. Ajuta la remedierea oboselii
musculare, la imbunatatirea imunitatii, si la protejarea ficatului.
* Dovleacul este unul dintre simbolurile
recoltei de toamna. Insa rolul sau nu este doar unul decorativ. Daca il integrezi
in alimentatie si il folosesti la potentialul maxim in acest sezon, ii vei
constata in cel mai direct mod beneficiile: contribuie la mentinerea frumusetii
si sanatatii tenului tau, are efecte benefice asupra ochilor, ajuta la
detoxifiere, reduce inflamatiile din corp si este, la randul sau, un bun ajutor
pentru ameliorarea imunitatii organismului.
* Conopida este o alta ”comoara” a toamnei.
Invata sa o gatesti in moduri cat mai variate, dar care sa ii pastreze
proprietatile naturale. Valoarea sa nutritiva este una extrem de mare, pentru
ca este o leguma extrem de bogata in fibre si antioxidanti.
* Vinetele sunt printre favoritele gospodinelor
in acest sezon. Le preparam sub forma traditionalei salate cu ceapa sau cu
maioneza, le folosim la zacusca, dar ne bucuram de ele si in retete mai putin
traditionale in tara noastra, inspirate din bucataria mediteraneana, insa
extrem de savuroase. Indiferent cum le preferi preparate, trebuie sa stii ca
ele reprezinta si un aliment extrem de benefic pentru sanatatea noastra: bogate
in antioxidanti, ajuta la protectia celulelor de radicali liberi, ajuta la
mentinerea sub control a tensiunii arteriale si contin o cantitate mare de
fibre, ideale pentru functionarea optima a sistemului digestiv.