• Toamna din farfurie: un ”tratament” perfect pentru frumusetea ta



    Toamna este sezonul in care natura ne ofera cea mai mare diversitate de fructe si legume care contribuie atat la sanatatea, cat si la mentinerea frumusetii noastre. Ti le prezentam pe cele care iti vor oferi cele mai mari beneficii si te invitam sa te bucuri cu incredere de gustul si de efectele lor:

    * Sfecla rosie este una dintre legumele cele mai bogate in substante nutritive. Iti ofera o cantitate apreciabila de vitamina C, magneziu, potasiu, fosfor si fier. Ajuta la remedierea oboselii musculare, la imbunatatirea imunitatii, si la protejarea ficatului.
    * Dovleacul este unul dintre simbolurile recoltei de toamna. Insa rolul sau nu este doar unul decorativ. Daca il integrezi in alimentatie si il folosesti la potentialul maxim in acest sezon, ii vei constata in cel mai direct mod beneficiile: contribuie la mentinerea frumusetii si sanatatii tenului tau, are efecte benefice asupra ochilor, ajuta la detoxifiere, reduce inflamatiile din corp si este, la randul sau, un bun ajutor pentru ameliorarea imunitatii organismului.
    * Conopida este o alta ”comoara” a toamnei. Invata sa o gatesti in moduri cat mai variate, dar care sa ii pastreze proprietatile naturale. Valoarea sa nutritiva este una extrem de mare, pentru ca este o leguma extrem de bogata in fibre si antioxidanti.
    * Vinetele sunt printre favoritele gospodinelor in acest sezon. Le preparam sub forma traditionalei salate cu ceapa sau cu maioneza, le folosim la zacusca, dar ne bucuram de ele si in retete mai putin traditionale in tara noastra, inspirate din bucataria mediteraneana, insa extrem de savuroase. Indiferent cum le preferi preparate, trebuie sa stii ca ele reprezinta si un aliment extrem de benefic pentru sanatatea noastra: bogate in antioxidanti, ajuta la protectia celulelor de radicali liberi, ajuta la mentinerea sub control a tensiunii arteriale si contin o cantitate mare de fibre, ideale pentru functionarea optima a sistemului digestiv.


  • Articole similare