6 oua
500 g Mascarpone
150 g zahar
300 g piscoturi
8 cesti cafea
50 g lichior la alegere
50 g pudra de cacao amara
Cu Mascarpone Galbani, toti cei care
iubesc savoarea inconfundabila a adevaratului Tiramisu italian vor fi
incantati. Desertul delicios cu crema de mascarpone si piscoturi inmuiate in
cafea este unul dintre delicatesele de neuitat. Combinatia de arome de cafea si
cacao cu gustul catifelat al mascarpone va face ca fiecare reuniune cu familia
sau prietenii sa fie deosebita. Dar, va avertizam, veti obtine o mai mare
notorietate si va trebui sa il pregatiti mai des!
Bateti galbenusurile cu zaharul intr-un
vas pana cand obtineti o crema umflata si spumoasa. Adaugati mascarpone si
lichior si amestecati bine. Incorporati treptat albusurile batute spuma. Este
recomandat sa nu folositi mixerul, ci o lingura.
Intr-un vas mic amestecati cafeaua usor
indulcita cu putin lichior. Intr-un mic vas de yena asezati un strat de crema,
apoi acoperiti cu piscoturile inmuiate in cafea, pentru a forma un al doilea
strat. Puneti deasupra alt strat de crema, continuati cu piscoturi pana cand se
termina crema. Lasati la frigider cel putin doua ore. Chiar inainte de servire,
pudrati suprafata prajiturii cu cacao amara.