• Ce trebuie sa stii daca copilul tau vrea sa fie fotbalist!




    Fotbalul este un sport foarte tentant pentru micutii nostri. Este extrem de popular in Romania, creeaza vedete si imaginea unei vieti prospere financiar. Insa gloria sportivilor reprezinta doar punctul vizibil al unui efort consistent, pe care multi dintre acestia l-au facut inca din copilarie. Fotbalul de performanta inseamna mii de ore de antrenamente, o organizare perfecta astfel incat sa se armonizeze cu programul de scoala, disciplina si, nu in ultimul rand, cheltuieli.

     Aceste lucruri nu trebuie, insa, sa iti diminueze entuziasmul. Daca ai un copil care isi doreste cu adevarat sa practice acest sport, beneficiile sunt pe masura, chiar daca poate că nu va ajunge sa joace la o echipa faimoasa. In primul rand, va avea o activitate fizica serioasa si constanta, ceea ce reprezinta un mare plus in contextul in care sedentarismul reprezinta un fenomen care ii afecteaza in mare masura pe copiii nostri. In al doilea rand, ca deprinde aptitudini deosebite de socializare si spirit de echipa, lucruri care ii vor fi de mare folos si in viata extra-sportiva. 

    O chestiune deloc de neglijat este faptul ca va invata sa isi organizeze si sa isi administreze timpul foarte eficient. Toate acestea sunt motive pentru a-i da macar sansa sa incerce acest sport. Poti lua legatura cu profesorul sau de sport, care te poate indruma catre o scoala de fotbal din proximitatea voastra. De aici, poate ajunge la unul dintre cluburile care au in oferta acest sport.

    Inainte de a lua decizia de a-l inscrie, este recomandabil sa aveti o discutie cu antrenorul care se va ocupa de el. Astfel, veti afla mai precis ce presupune aceasta activitate. Veti putea observa si felul in care antrenorul abordeaza relatia cu elevii sai si puteti anticipa daca ea este compatibila cu personalitatea copilului.

    In masura in care cerintele sunt satisfacute si asteptarile calibrate corect, copilul tau, isi poate incepe ”cariera” fotbalistica. Indiferent daca il va duce catre trofee sau doar ii va deveni un reper al copilariei, ii dorim sa se bucure mult de sport si de toate beneficiile acestuia!

  • Articole similare