• Unde facem sport toamna?




    Chiar daca sezonul estival s-a incheiat nu mai exista motivatia de a arata extrem de bine in costum de baie, sportul trebuie sa faca parte in continuare din viata noastra. Scopul sau nu este doar unul estetic, de modelare a corpului, ci trebuie sa stim ca activitatea fizica reprezinta unul dintre cei mai pretiosi aliati ai nostri pentru a preveni multe probleme de sanatate, dar si efectele nedorite ale inaintarii in varsta.

    Asadar, chiar daca ai impachetat deja hainele de vara, lasa la indemana echipamentul de sport. Continua sa il practici in acelasi ritm cu cel in care te-ai pregatir pentru perioada de vacanta.

    Daca ti-ai facut un abonament la sala, continua sa il folosesti sau reinnoieste-l. Daca te vei opri acum, iti va fi cu mult mai greu sa iti recapeti rezistenta la efort, in anul urmator. Mai mult, daca reusesti sa intelegi ca sportul trebuie sa faca din rutina noastra de viata pe termen lung, iti va fi mult mai usor sa iti pastrezi disciplina.

    Dat fiind ca temperaturile de afara sunt mult mai prietenoase, este cea mai buna perioada din an sa alternezi antrenamentele de la sala cu cele din aer liber. O sesiune de jogging in parc va fi nu doar o alta sesiune de miscare bifata, ci iti va oferi si placerea de a te bucura de spectacolul si culorile fermecatoare ale toamnei, in aer liber. O idee la fel de buna este si o excursie pe munte, la sfarsit de saptamana, cu conditia sa porti echipamentul adecvat pentru aceasta activitate si sa iti iei toate precautiile necesare.

    Daca te-a tentat vreodata alergatul de tip ”trail”, adica pe trasee montane, inclusiv prin padure si iti doresti sa incerci un sport nou, acum este momentul perfect sa iti cauti un antrenor sau un club care ofera astfel de lectii in zona care te intereseaza. O alta optiune interesanta este reprezentata de cursurile de escalada, pe care le poti incepe la o sala din orasul tau si, odata ce ai ajuns la un nivel de pregatire adecvat, le poti continua chiar pe munte, desigur, sub supravegherea antrenorului.


  • Articole similare