• Copil si animal de companie in aceeasi casa? O idee minunata!



    Micutul tau isi doreste un prieten cu patru picioare sau tocmai ai ramas insarcinata si nu stii ce sa faci cu animalutul tau de companie? Nu trebuie sa devina un motiv de ingrijorare. Copiii si animalutele pot convietui foarte bine impreuna, daca respecti cateva conditii minime. Iar un amic blanos poate fi un factor extrem de benefic pentru dezvoltarea fiului sau a fiicei tale. Il poate ajuta sa inteleaga prietenia neconditionata, ii poate devolta empatia si generozitatea si chiar ii poate stimula dorinta de a face primii pasi si de a deveni cat mai activ. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, astfel incat micutul tau sa fie in siguranta.

    Te ingrijoreaza teoriile potrivit carora copilul tau se poate imbolnavi daca inghite fire de blana? 

    Trebuie sa stii ca, in mare masura, este doar o legenda urbana. In realitate, blana poate fi daunatoare sanatatii doar daca provine de la un animal bolnav el insusi, care a dezvoltat o zoonoza. Asadar, daca acesta este vaccinat si deparazitat, iar starea sa de sanatate este supravegheata constant, riscurile de a se intampla acest lucru sunt minime. In plus, in timpul vietii noastre, inclusiv in copilarie, ajungem sa inghitim nenumarate fire de blana din atmosfera.

    Daca esti preocupata de reactia animalului fata de sosirea unui nou membru al familiei, poti pregati acest moment din timp. Din cand in cand, poti sa iti obisnuiesti cainele sau pisica cu zgomotele caracteristice facute de bebelusi. Exista o multime de videoclipuri pe    YouTube care te vor ajuta. Mai mult, imediat dupa momentul nasterii, poti trimite acasa cateva obiecte de imbracaminte purtate de cel mic, astfel incat animalutul tau sa se poata familiariza si cu mirosul sau.

    La sosirea acasa, daca vrei un plus de siguranta, poti pastra animalutul la distanta timp de cateva zile sau saptamani. Acorda-i, insa, in continuare atentia obisnuita, astfel incat noua componenta a familiei sa nu-i creeze frustrari. Incearca apropierea dintre ei treptat, cu blandete si rabdare, astfel incat sa se cunoasca si sa se imprieteneasca in mod firesc. Si desigur, in primele luni supravegheaza momentele petrecute impreuna. In timp, te vei bucura sa constati ca legatura dintre copil si prietenul sau cu patru labute este tot mai trainica si mai frumoasa.

  • Articole similare