• Cum sa redescoperi farmecul lecturii



    Intr-o perioada in care ajungem sa petrecem extrem de mult timp pe internet, mai ales pe retelele sociale, lectura tinde sa ajunga o obisnuinta care si-a pierdut intaietatea pe lista noastra de prioritati. Si stim cu totii ca nu e cel mai bun lucru pentru dezvoltarea noastra intelectuala si emotionala, dar ne este greu sa gasim iesirea din cercul vicios. 

    Cartile sunt cele care ne conecteaza cu adevarat cu eul nostru interior, sunt cele care ne antreneaza mintea, dar care ne fac si sa rezonam mai profund la nivel spiritual. Cu toate acestea, ne este din ce in ce mai dificil sa ne deconectam de la tehnologie. Daca, insa, iti doresti sa schimbi acest lucru, iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

    Primul cuvant pe care trebuie sa il tii minte este tocmai acesta: deconectarea. Cand reusesti sa gasesti o ora numai pentru tine si ti-ai achizitionat o carte care te intereseaza, seteaza-ti telefonul pe modul avion. Doar asa te vei putea concentra asupra cartii si nu vei fi perturbata de notificari sau alerte.

    Insoteste-ti momentele de lectura cu alte tabieturi preferate: un ceai bun, un pahar cu vin, cateva patratele de ciocolata. Pastreaza-le special pentru aceste momente, astfel incat asocierea mentala cu cartea va deveni exclusiva.

    Nu alege titluri de carti doar pentru ca ti se par obligatoriu de ”bifat”. Orienteaza-te catre opere care chiar iti trezesc un interes real, fie datorita scriitorului, fie gratiei temei abordate. In acest fel, cititul va fi cu adevarat o placere, nu va capata aerul de obligatie care risca sa te indeparteze rapid de el.

    Invata sa imparti bucuria cititului cu alti oameni. Gaseste in apropierea ta un club de lectura (sunt tot mai populare) si inscrie-te in el. Participa la intalnirile grupului cat de des poti si, in acest fel, nu doar ca vei pastra un obicei constant, dar vei avea ocazia sa si povestesti despre cartile care ti-au captat atentia. In acelasi timp, vei afla despre alte opere literare care iti vor starni interesul si curiozitatea. Nu in ultimul rand, vei ajunge sa cunosti oameni pasionati de lectura, cu care vei descoperi, probabil, ca ai multe alte lucruri in comun.

  • Articole similare