• Sport in timpul sarcinii? Desigur, daca respecti cateva reguli!





    Pentru femeile care isi doresc sa faca miscare, sarcina nu este un impediment. Desigur, activitatea fizica trebuie facuta doar daca medicul care supravegheaza sarcina isi da acordul, astfel incat sa nu existe niciun risc. Insa, daca totul este in regula, poti sa pastrezi linistita obiceiul de a-ti antrena corpul, chiar si in aceasta perioada. Te va ajuta sa iti mentii greutatea la un nivel cat mai bun, dar si sa ai o circulatie buna a sangelui si un tonus muscular apreciabil. Este nevoie de unele ajustari si precautii, pe care trebuie sa le cunosti. Iata sfaturile noastre:

    Sporturile extreme si de intensitate mare sunt primele la care trebuie sa renunti, in cazul in care le practicai inainte. In locul lor, activitatea fizica primeste si ea un nou ritm, la fel ca multe alte aspecte din viata ta. Una dintre cele mai recomandate forme de miscare este mersul pe jos, in ritm atat de alert pe cat te simti confortabil. Acesta reprezinta un tip de activitate cardio cu impact mic asupra genunchilor si incheieturilor, ceea ce este, de asemenea, un plus.

    Inotul este un alt sport pe care il poti practica in perioada in care esti insarcinata. Tine cont de faptul ca trebuie sa alegi un stil cu care esti obisnuita si pe care il poti practica cu lejeritate, fara sa soliciti prea mult gatul umerii sau muschii spatelui. O activitate inrudita, insa la fel de eficienta, este gimnastica acvatica. Daca nu ai incercat pana acum aquagym, este momentul perfect sa testezi aceasta forma de exercitiu fizic.

    O alta varianta recomandata este yoga. Aceasta iti mentine flexibilitatea, in acele luni in care parca toate tranformarile corpului tau sunt menite sa o aduca la un nivel mai mic. De asemenea, stimuleaza circulatia sangelui si induce o stare de relaxare, de care ai atata nevoie. Un beneficiu suplimentar, insa deloc de neglijat, este ca la orele de yoga vei invata tehnici de autocontrol care te vor ajuta sa iti pastrezi calmul chiar si in momentul nasterii.



  • Articole similare