• Obiceiuri sanatoase pentru parul tau



     Pregatirile pentru sezonul cald includ fiecare aspect al frumusetii noastre, iar podoaba capitara nu trebuie neglijata. In perioada de trecere de la iarna la primavara, parul are nevoie de mai multa atentie pentru a-si recapata intreaga vitalitate. Iata cateva obiceiuri sanatoase care iti vor face misiunea mai usoara:

    Daca obisnuiesti sa iti speli parul in fiecare zi, ar fi bine sa reconsideri aceasta rutina. Pentru a se mentine sanatoase, firele de par au nevoie de uleiurile pe care corpul nostru le secreta in mod natural, iar o cantitate prea mare de sampon le poate compromite. De aceea, este mai sanatos sa iti speli parul la doua zile sau chiar la trei, daca nu se ingrasa prea repede.

    Incearca sa inlocuiesti elasticele obisnuite de par, care ii forteaza prea mult radacinile, cu panglici de matase sau din alte materiale mai fine. Sunt foarte la moda si se vor purta mult mai bland cu podoaba ta capitara.

    Renunta pe cat de mult este posibil la coafurile pentru care iti sunt necesare placa de intins parul, peria rotativa sau bigudiurile. Aceste aparate agreseaza foarte mutl parul prin caldura pe care o degaja. Este momentul sa mizezi pe un aspect mult mai natural, care este, de asemenea si in tendinte.

    In cazul in care ai neglijat vechea regula a taiatului vafurilor la un interval de doua-trei luni, este momentul sa ti-o amintesti si sa o pui din nou in practica. Este un obicei foarte sanatos, care ajuta la regenerare si, in acelasi timp, iti ofera un aspect ingrijit, fara prea multe artificii stilistice.

    Acorda atentie si scalpului, pentru ca de sanatatea lui depinde foarte mult si aspectul parului tau. Fa-ti o rutina din masajul pielii capului, de cate ori iti speli parul. Va activa circulatia sangelui in aceasta zona si va stimula activitatea porilor.

    Ai grija si la alimentatie, pentru ca un par sanatos si frumos depinde si de modul in care organismul tau este hranit. Primavara este sezonul perfect pentru a creste consumul de legume si de fructe, iar mineralele si vitaminele oferite de acestea reprezinta o cura excelenta inclusiv pentru podoaba ta capilara.

  • Articole similare