• Gradinaritul de primavara



    Gradinaritul este una dintre cele mai pasionante si adictive activitati pe care le poate avea cineva in timpul liber. Ca aveti sau nu o gradina, nimeni nu va poate impiedica sa dezvoltati o astfel de pasiune. Pentru a gradinari este suficient sa va transformati balconul intr-o mica gradina personala si un proiect pe termen lung.

    In cazul in care locuiti la curte, atunci varietatea culturilor pe care le puteti avea este una impresionanta. Ce poate fi mai promitator ca orizont al sanatatii personale decat sa-ti cresti propriile legume si ierburi aromatice ?

    Daca anul acesta v-ati hotarat deja sa investiti mai mult in proiectul gradinarit, iata cu ce trebuie sa va pregatiti inainte :

    Alegerea semintelor. Faceti o lista cu florile si plantele pe care intentionati sa le ingrijiti, in gradina sau balcon, si incepeti sa va documentati despre conditiile de crestere: temperatura, umiditate, expunere la soare, etc. Incercati sa faceti un mix intre plantele anuale si cele perene. In general, semintele sunt usor de gasit acum, insa inainte de a le cumpara, puteti face un tur al magazinelor sau florariilor pentru a vedea ofertele si varietatea.

    Recipientele. Daca activitatea de gradinarit se va desfasura in balcon, atunci ghivecele sunt foarte importante, atat din considerente de estetica, cat si pentru functionalitate. In piata exista foarte multe feluri de recipiente, de la plastic, pana la sticla, ceramica si portelan.

     In ceea ce priveste materialul, specialistii spun ca cele din teracota dreneaza cel mai bine apa, asigurand umiditatea potrivita plantei. De asemenea, gaurile vaselor sunt importante, acestea jucand un rol important in scurgerea apei in conditiile unui udat excesiv. Acordati atentie si paletei de culori. Incercati sa aveti o paleta de culori complementare sau puteti merge pe uni.

    Solul. In functie de tipul plantelor, exista mai multe variante de sol. Documentati-va bine inainte si vedeti ce tip de sol se potriveste plantelor voastre. Atentie, este foarte posibil sa aveti nevoie si de mixuri de pamant.











  • Articole similare