• Lista lucrurilor de facut prin casa in luna Februarie



    In general, Februarie este cu mult frig si zapada, dar este si luna dinaintea primaverii. Este luna in care vrem sa avem mult confort si intimitate, dar si luna in care simtim primii fiori ai primaverii. Iata o lista cu principalele activitati in urma carora casa noastra va arata foarte bine in luna Februarie si va fi suficient de bine pregatita pentru intampinarea primaverii :

    Intoarceti salteaua. Inainte de a schimba lenjeria, dupa luni intregi in care salteaua nu a fost cel mai probabil aerisita, este timpul sa faceti o schimbare. Aspirati bine fata saltelei si, dupa ce i-ati facut o prima curatenie, rotiti-o pe partea cealalta. Intoarcerea saltelei la cateva luni ii va prelungi viata si o va face sa arate mai bine, iar voi cu siguranta veti avea un comfort sporit.

    Incepeti de pe acum marea curatenie de primavara. In orice casa, dupa un anumit numar de ani, se strang foarte multe seturi de lenjerie de pat. Pe unele le folosim des si doar in ele ne simtim bine, pe altele insa, le izolam in spatele dulapului si nu le vine randul mai niciodata. Faceti pasul decisiv si incepeti o selectie riguroasa a lenjeriilor pe care nu le folositi. Imapachetati-le frumos si pregatiti-va sa le donati, cu siguranta alte familii le vor aprecia mai mult ca voi.

    Cu acelasi obiectiv in cap, si anume debarasarea casei, incepeti o triere a cartilor din biblioteca. Februarie este o luna generoasa in acest sens, lasandu-va foarte mult timp pentru astfel de activitati, vremea de afara nefiind prea prietenoasa pentru un altfel de program, astfel incat focusul pe casa poate fi maxim. Selectati acele carti pe care le-ati citit demult, care nu va mai intereseaza in aceeasi masura si care credeti ca ar face placere altor oameni. Grupati-le pe autori si subiecte de interes si anuntati-va prietenii ca vreti sa le donati. In acest fel, veti face loc pe rafturile din biblioteca pentru alte carti noi care va intereseaza si va veti face si prietenii fericiti.

    Organizati o zona de privit filme. Ce poti face mai bine si mai frumos in Februarie daca nu sa recuperezi cu vizionarea unor filme mai vechi sau mai noi. Pentru ca totul sa fie mai interesant, puteti face ca zona in care va uitati la filme sa fie confortabila si placuta. Pentru asta, aduceti mai multe perne si paturi. Asezati-le in apropierea fotoliilor si canapelei, pentru ca totul sa fie mai moale si mai cald. De asemenea, asezati o tava cu ceaiuri sau alte bauturi calde pe care sa le aveti in apropiere.

    Verificati zonele vulnerabile din casa. Pentru ca este iarna si umed, pe anumiti pereti din casa unde exista multi aburi – zona de baie si bucatarie – s-ar putea forma igrasie. Controlati peretii din casa si incercati prevenirea formarii de mucegai prin eliberarea si uscarea zonelor respective, precum si prin aplicarea de solutiispeciale.

  • Articole similare