• Cum sa faci cardio la tine acasa





    Exercitiile de tip cardio sunt o metoda foarte buna de a-ti mentine controlul asupra greutatii si de a-ti ajuta sistemul vascular sa performeze la cei mai buni parametri. Daca inainte de perioada necesara pentru distantare sociala obisnuiai sa faci cardio alergand in parc sau la sala de sport, acest lucru nu mai este posibil, deocamdata. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la antrenamente. Exista solutii pentru activitatea cardio chiar la tine acasa, astfel incat sa iti pastrezi conditia fizica. Iata cateva variante:

    Saritul corzii. In copilarie, era una dintre distractiile noastre preferate. Astazi, este o metoda excelenta de antrenament cardio de mare intensitate. Saritul corzii consuma mai multe calorii decat alergarea si iti pune in miscare aproape toate grupele de muschi. Asadar, daca ai la indemana o coarda sau iti poti achizitiona una, nu ezita sa reiei aceasta activitate. In scurt timp iti vei recapata si indemanarea pe care ai crezut-o ramasa in anii copilariei.

    Sariturile de tip ”Jumping Jacks”. Probabil ca nu ai facut cunostinta cu ele cand erai copil, insa e momentul potrivit sa faci acest lucru acum. Miscarea pe care aceste o presupun este una extrem de simpla: pur si simplu sari de pe loc, cu mainile si cu picioarele desfacute larg si revii, apoi, la pozitia initiala. 10 minute de Jumping Jacks inseamna peste 100 de calorii consumate. Le poti alterna cu exercitii de forta: 30-50 de secunde de sarituri, urmate de cateva genuflexiuni sau flotari.

    Burpees sunt un alt gen de miscari cu efect de antrenament cardio. Miscarea este dupa cum urmeaza: din pozitia stand pe loc, te apleci pe covorul de antrenament, cu picioarele bine intinse si sprijinita in maini, intr-o pozitie similara cu aceea de tip plank, apoi revii. Daca reusesti sa mentii si pozitia plank, vei adauga si mai multa eficienta exercitiului si in plus, iti vei contura din ce in ce mai bine si muschii abdominali.

  • Articole similare