• Resurse online pentru timpul liber al copiilor care #stauacasa





    Toti copiii stau in aceasta perioada acasa si incearca sa faca lectii online sau dupa materialele trimise de invatatori si profesori. Deja management-ul lectiilor copiilor este o mare provocare pentru parinti, in special pentru cei cu mai multi copii. La acest timp al lectiilor se adauga insa si timpul liber, pe care, multi dintre copii au tendinta sa-l foloseasca in special pentru divertisment in fata ecranelor. Din nefericire, foarte multi dintre copiii Romaniei stau acum in casa, fara posibilitatea de a iesi afara, ceea ce, pentru un organism in plina dezvoltare si care are foarte multa energie este ceva greu suportabil. 

    Acest timp liber, chiar daca petrecut in fata ecranelor, poate capata mult sens daca calatoria online a copilului este un pic ghidata. Noi am inventariat cateva resurse prin care copiii pot avea atat activitati culturale, cat si sportive sau educationale:

    Mergem la teatru si in muzee online

    §                   
    Teatrul Tandarica difuzeaza de doua ori pe zi piese foarte indragite de copii, direct pe pagina lor de Facebook: https://www.facebook.com/teatrultandarica/

    Opera Comica pentru Copii difuzeaza regulat diferite spectacole, pe care, le anunta, de asemenea, pe pagina lor de Facebook: https://www.facebook.com/OperaComica/

    Muzeul Antipa a realizat un tur virtual pentru pasionatii de stiinta si habitate. Copiii pot pleca intr-un tur virtual accesand acest link: https://bit.ly/2JBYSjz

    De asemenea, multe alte muzee din România dispun de tururi virtuale. Lista acestora o puteți găsi aici: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html

    In cazul in care va doriti sa evadati impreuna cu copiii si sa vizitati muzee din alte tari, toate aceste lucruri sunt posibile. Trebuie doar cateva click-uri aici si aici.

    Natura este intotdeauna fascinanta pentru copii, iar pana la marea reintalnire, aici pot afla multe lucruri intresante despre vulcani, ghetari, canioane, pesteri sau recifi: 


    Muzeul American de Istorie Naturala din New York ofera materiale educative online pentru iubitorii de stiinte de toate varstele. Acesta are un site dedicat activitatilor si ofera informatii pe mai multe topicuri: arheologie, paleontologie, astronomie, biologie marina.

    Copiii pasionati de spatiu au la dispozitie tururi virtuale, podcast-uri, jocuri si activitati oferite de Smithsonian National Air and Space Museum.

    Copiii pot merge chiar si pe Marte intr-un tur spectaculos, de mare rezolutie.

  • Articole similare