• Uleiul de masline, aliatul frumusetii tale



    Uleiul de masline a ajuns nelipsit din aproape oricare bucatarie. Valoros pentru proprietatile sale nutritive, dar si pentru gustul special pe care il ofera oricarui fel de mancare pentru care este folosit, el reprezinta si un ingredient important din industria cosmetica. De altfel, femeile din zonele mediteraneene il folosesc de mii de ani pentru a-si ingriji pielea, iar foarte multe produse cosmetice il au in compozitie.

    Cu atat mai mult cu cat parcurgem o perioada in care rutina noastra de ingrijire se desfasoara la domiciliu, este important sa stii in cate feluri il poti valorifica pentru ritualurile tale cosmetice.

    Cel mai simpul mod in care il poti folosi este ca atare, fara sa adaugi nimic. Daca mainile tale sunt aspre sau pielea lor este deshidratate, unge-le cu un pic de ulei de masline, lasa-l sa actioneze cateva minute si apoi clateste cu apa calda. Porii se vor curata si mainile tale vor fi mult mai catifelate.

    Aceeasi solutie este valabila si pentru par. O masca simpla din ulei de masline, aplicata la cateva saptamani, ii va oferi mai multa vitalitate si frumusete. Merita sa stii ca, in afara de podoaba ta capilara, uleiul de masline iti va ingriji si pielea capului, astfel incat parul tau va creste mai sanatos.

    Chiar si pentru fata ta, acest aliment are proprietati extrem de benefice. Uleiul de masline contine o cantitate mare de antioxidanti, care incetinesc procesul de imbatranire a celulelor, astfel incat e bine sa il ai la indemana pe etajera din baia ta.

    O alta varianta in care il poti utiliza este sa il amesteci cu sare de mare si vei obtine un scrub natural, de o caliatte foarte buna.

    Daca ai ramas fara demachiant, picura cateva picaturi de ulei de masline pe un tampon de bumbac si indeparteaza-ti cu incredere machiajul de pe fata. Tenul tau va ramane curat si va primi si un plus de ingrijire.

    Iar daca iti doresti o masca de fata perfect naturala, tot pe uleiul de masline e recomandat sa te bazezi. Amesteca-l cu ou sau cu miere si aplica masca pe fata ta, las-o sa actioneze cateva minute si, apoi, indeparteaz-o cu apa calduta.

  • Articole similare