• Exercitii simple pentru abdomenul tau



    Unul dintre cele mai neplacute efecte ale zilelor pe care le petrecem in izolare sociala este sedentarismul. Daca in casa nu ai aparate de antrenament precum banda de alergat sau stepper, iti raman foarte putine solutii de a face miscare. Acest lucru nu trebuie, insa, sa te descurajeze, ci sa te mobilizeze sa gasesti solutii alternative. Miscarea este importanta nu doar pentru aspectul corpului tau, ci pentru sanatatea intregului organism. Sa ne mentinem activi inseamna sa ne protejam imunitatea, activitatea cardio-vasculara si chiar si starea psihica.

    Iata cateva exercitii care iti vor mentine abdomenul in forma:

    Inainte de toate, este important sa efectuezi cateva minute de incalzire. Poti continua cu 10-15 minute de cardio, pentru care te poti inspira din numeroasele tutoriale de pe YouTube.

    Tot pe YouTube poti gasi seturi intregi de exercitii pentru muschii abdominali, cu care sa continui antrenamentul. S-ar putea sa constati, insa, ca pentru unele dintre acestea ai nevoie de echipamente pe care nu le ai acum la dispozitie, iar pentru altele iti este necesara o forma fizica mai buna decat cea din momentul de fata. Exista, insa, si exercitii pe care le poti executa fara sa indeplinesti aceste conditii.

    Cel mai simplu dintre ele este Plankul. Pur si simplu te intinzi cu fata in jos pe podea, apoi te ridici sprijinidu-te in antebrate si in degetele de la picioare si incerci sa mentii aceasta pozitie cat timp poti. Daca executi acest exercitiu in fiecare zi, vei constata ca rezistenta ta se va imbunatati, ceea ce inseamna ca muschii tai abdominali incep sa isi intre in forma.

    Un alt exercitiu este reprezentat de abdomenele clasice. Te sfatuim sa mizezi pe ele, mai ales in perioadele in care ai nevoie sa iti intri in ritm. Din pozitia intins, cu mainile in spatele capului, iti ridici trunchiul la 20-30 de grade si, apoi, il lasi, incet, in jos. Important este ca gatul sa fie relaxat, iar pentru acest lucru trebuie sa te concentrezi ca barbia sa fie intinsa, iar privirea mentinuta catre tavan. Executa, la inceput, trei seturi a cate opt repetari.

    O alta varianta foarte eficienta, mai ales pentru muschii abdominali inferiori, este reprezentata de ridicari. Din pozitia intins, cu fata in sus, ridici picioarele bine intinse pana la 90 de grade si revii. Este un exercitiu pe care nu trebuie sa il executi cu viteza. Cu cat miscarea este mai lenta, cu atat efectele vor fi mai bune.

  • Articole similare