• Organizarea copiilor pentru scoala online




    Imensa criza de sanatate prin care trecere intreg globul in aceasta perioada a adus o mare schimbare si in modul de functionare al familiilor. Milioane de parinti si copii stau impreuna acasa si sunt nevoiti sa invete cum sa-si armonizeze programele astfel incat si unii si ceilalti sa-si duca la bun sfarsit sarcinile. Pentru familiile in care sunt mai multi copii scolari, gestionarea timpului si a resurselor este o adevarata incercare. Principala provocare este aceea de a crea rutine noi care sa functioneze pentru intreaga familie. Dar cum putem crea aceste rutine si gasi programul si ritmul care sa impace pe toata lumea? 


    In primul rand, incercati sa controlati ceea ce puteti: ora la care va treziti cu totii, durata micului dejun, ora la care fiecare copil din casa incepe temele si maniera in care o face. Nu toti copiii au in fiecare zi cursuri online, asadar, atunci cand acestea nu sunt in orar, incercati sa va tineti de orarul de teme cat mai strans. Ideal ar fi ca temele date intr-o zi sa fie parcurse in aceeasi zi pentru a nu lasa sa se acumuleze prea multa materie. Aceasta va fi foarte greu de recuperate si inevitabil vor aparea goluri. Incercati sa concentrati cea mai mare parte a efortului in prima parte a zilei, astfel incat dupa-amiazile sa fie pentru jocuri, lectura si relaxare. Prin urmare, prima si cea mai importanta regula este organizarea timpului in functie de un orar clar stabilit. Acest orar trebuie redactat si afisat. Odata afisat, acesta produce responsabilizare iar copilul il accepta mai usor. Acelasi lucru il puteti face pentru sarcinile pe care copilul le are de indeplinit. Afisarea si optiunea de a bifa ceea ce duce la bun sfarsit va functiona ca un impuls. 

    In al doilea rand, faceti in asa fel incat tranzitia dintre micul-dejun si timpul acordat temelor sa fie cat mai energica si aducatoare de voie-buna. Pentru copiii pre-scolari si scolarii mici vor functiona foarte bine cantecelele de miscare pentru inceperea diminetii. De asemenea, puteti exersa cateva miscari de yoga impreuna sau orice alt exercitiu de gimnastica. Cu copiii mai mari puteti face o discutie lejera in care sa planificati cum va arata ziua sau orice alta discutie pe un subiect de interes comun. 

    Desi aceasta este o perioada de izolare, in care contactele sociale au fost reduse la minimum, copilul sau copiii tai nu trebuie privati de interactiunea cu colegii si prietenii. Organizati intalniri online, incurajati-i pe copii sa lanseze provocari colegilor si prietenilor sau pur si simplu incurajati orice forma de contact la distanta cu colegii si prietenii acestora. 

    Ceea ce va va ajuta mult in aceasta perioada este sa comunicati sincer si respectuos cu profesorii si invatatorii copiilor. Spuneti-le care sunt provocarile voastre, ce puteti realiza si ce nu, astfel incat acestia sa-si poata recalibra cerintele pentru copiii vostri. Nu asumati dinainte ca acestia va stiu situatia. Si pentru cadrele didactice aceasta este o perioada de tatonare in care incearca sa adapteze sis a ajusteze multe aspecte ale invatarii. 

  • Articole similare