• Cum sa scapi de maruntisurile care ne aglomeraza spatiul





    Perioada in care respectam izolarea sociala reprezinta un bun prilej de a ne folosi timpul liber in mod constructiv. In loc sa ne plictisim sau sa ne plangem de faptul ca suntem nevoiti sa stam in casa, putem schimba un pic modul de gandire: nu suntem captivi in interior, ci in siguranta casei noastre. Cu atat mai motivant sa transformam orele pe care altadata le-am fi petrecut in trafic sau prin magazine pentru a da un nou aer caminului nostru. Un prim pas este sa scapam de toate maruntisurile care ne aglomereaza spatiul. Chiar daca poate nu este un lucru pe care l-ai alege in mod obisnuit ca activitate pentru timpul tau liber, constrangerile necesare in aceasta perioada iti dau prilejul sa faci acest lucru de care te vei bucura pentru multa vreme si care iti va schimba chiar si starea de spirit.

    Cum incepi? In primul rand, incearca sa iti privesti casa cu ochii unui vizitator, ca si cum ai vedea-o pentru prima data. Ce ti se pare ca este inutil si deranjeaza vizual? Ce obiecte ti se par in plus? Ele sunt primele la care trebuie sa renunti.

    Dupa ce ai facut inventarul ”din ochi”, treci la urmatoarea etapa. Pregateste o foaie si un pix si fa un tabel cu trei categorii: ce pastrezi, ce donezi si ce ai putea vinde. Daca ai obiecte cu o valoare materiala apreciabila, insa care nu iti mai plac, nu te sfii sa le scoti la vazare pe internet. Nu este nevoie sa treci la fapte imaginandu-ti ca te vei ocupa de acest lucru ore intregi. Poti lucra in etape. Incepe cu o jumatate de ora si, la final, vei constata ca esti pregatita sa reiei procesul si in ziua urmatoare.

    Ele pot fi apreciate de alti oameni, in casa carora isi vor gasi cu adevarat locul si vor aduce bucurie.

    Fa cateva fotografii in fiecare coltisor al casei pe care vrei sa il eliberezi. Pe masura ce inaintezi in aceasta operatiune, fa din nou cate o fotografie. Acest sistem, de a vedea cu ochii tai cum arata casa ta ”inainte” si ”dupa” te va mobiliza sa continui acticitatea, pana cand vei obtine rezultatele dorite.

  • Articole similare