• Lucruri utile si amuzante pe care le putem face cat #stamacasa




    Mesajul acestei perioade este clar, nu numai la noi, ci peste tot in lume: #STAMACASA. Stam acasa este nu doar o recomandare ci pare sa fie singurul vaccin pe care il avem la dispozitie in  aceste zile.Retelele sociale au fost asaltate de mesaje despre cat de grea este viata in casa, cat de greu este sa stai departe de viata sociala, de prieteni, calatorii si iesiri. Insa, hai sa recunoastem: acestea sunt statusuri ale unor oameni care au un acoperis confortabil deasupra capului iar viata de acasa da, poate fi plictisitoare sau apasatoare, insa ea nu este nici pe departe chinuitoare. Chinuitor si inspaimantator este sa nu ai o casa a ta, sa ai conditii precare de trai, sa nu ai ce manca, sa locuiesti cu un partener violent, cum este cazul pentru mii daca nu zeci de mii de oameni din aceasta tara.

    Daca simtiti ca viata #incasa este plictisitoare, acesta este clar semnul ca puteti face mai multe pentru voi. Spre exemplu, sa practicati sau sa invatati lucruri noi, care va provoaca si care va scot din rutina mentala cu care sunteti obisnuiti. Spre exemplu:

    Schimbati rutina de dimineata. Daca pana acum primul lucru pe care il faceati dupa ce va trezeati era sa va luati telefonul in mana, impuneti-va ca pana dupa pranz sa nu va uitati la telefon. Incepeti-va ziua cu un mic dejun sanatos, o cafea, un ceai sau un pahar de apa cu lamaie. Cititi sau lucrati cu maxim o pauza pana in jurul pranzului.

    Invatati ceva nou. Foarte multe studii publicate de neurologi au aratat ca elasticitatea si prospetimea creierului nostru se pot mentine printr-o permanenta invatare, in special aceea care ne solicita o mare parte din creier cum sunt: o limba straina, pian sau dans. Pe YouTube gasiti un canal care va invata pian clasic intr-un mod extrem de antrenant. Canalul se numeste Vinheteiro Channel si are milioane de vizualizari si subscriptii.

    Exersati scrierea creativa. Cuvintele sunt cele care ne pot salva sufletele si ne pot mobiliza spre lucruri extraordinare. De aceea, arta de a gasi cuvintele potrivite este un scop pe care il au toate marile brand-uri si institutii din zilele noastre. Daca credeti ca acest skill va poate ajuta in viitorul apropiat, puteti gasi foarte multe masterclass-uri care va invata cum sa creati continut relevant pentru website-uri, retelele sociale sau blogurile corporate.

    Lasati-va inspirati cu TED talks. Fie ca sunteti preocupati de dezvoltare personala, previziuni asupra societatilor noastre globale, educatie, activism social si de mediu, canalul de YouTube al TED Talks are 16.4 milioane de subscriberi si peste 1,7 miliarde de vizualizari. Daca sunteti la prima vizionare, canalul va face si o serie de recomandari.

    Urmariti artisti celebri in concerte de acasa filmate pe IGTV. Global Citizen, o organizarie ne-guvernamentala care dezvolta programe impotriva saraciei, a realizat un parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si mai multi artisti consacrati impreuna cu care au lansat campania #TogetherAtHome.

    #TogetherAtHome reprezinta o serie de evenimente virtuale menite sa relaxeze publicul in perioada izolarii.

    Printre artistii care au facut live streaming pana acum se numara Chris Martin, John Legend, Charlie Puth, Niall Horan. Pe pagina de Instagram a lui Global Citezen puteti urmari toate live-urile.

    Plecati in tururi virtuale ale unor muzee celebre. Foarte multe dintre muzeele lumii si-au pus la dispozitie galeriile care pot fi vizualizate in mod online. Printre acestea se numara:


    Explorati Parcuri Naturale sau lumea oceanelor. Desi stam in casa si visam la natura, putem incepe sa ne facem temele pentru viitoare calatorii de acum:


  • Articole similare