• Bucurati-va de culorile toamnei!




    Una dintre cele mai frumoase perioade ale anului tocmai a inceput. Zilele lungi si blande de toamna, cu soare molcom, lumina dulce si calda si o temperatura placuta, sunt numai bune pentru plimbari lungi in natura, escapade in afara orasului si descoperirea unor locuri noi. Iata cateva dintre recomandarile noastre :

    Bucurati-va de culorile toamnei. Toamna se transforma pe zi ce trece intr-un pictor talentat care isi lasa amprenta prin cranguri si livezi. Profitati de aceste luni si faceti mici excursii in zone impadurite unde va veti putea bucura de explozia de culori : galben, aramiu, rosiatic, verde pal, o paleta care va va incanta ochii si va va bucura sufletul.

    Aduceti toamna in casa voastra. Cum? Cel mai simplu este sa va intoarceti de la piata cu cele mai reprezentative flori ale toamnei : crizanteme, dalii, gladiole, stelute de toamna. Casa voastra va mirosi si va arata a toamna.

    Mergeti intr-un loc inedit unde toamna se vede altfel. V-ati imaginat vreodata cum ar fi sa fiti in intimitatea naturii si sa vedeti de aproape cum se pregatesc pasarile salbatice pentru iarna ? O plimbare pe canalele din Delta Dunarii va va face martorii unei experiente de neuitat. Daca va grabiti, este foarte posibil sa prindeti ultimele valuri de migratie ale pasarilor care pleaca spre tinuturile calde.

    Petrece un weekend intr-un sat. Satul romanesc a ramas unul dintre locurile unde rotirea anotimpurilor este inca ritualica. Sezonul recoltelor iti cultiva un sentiment al abundentei, iar participarea la recoltarea lor iti va da un sentiment de plenitudine si reconectare cu ciclurile naturii.

    Organizeaza un ultim picnic inainte de a incepe vremea rece. Profita de orice ocazie pentru a iesi in natura iar un picnic la iarba verde este un pretext bun in egala masura pentru a gati primele preparate specifice toamnei : placinte si briose cu dovleac, tarte cu mere si cu prune, toate numai bune de luat la o astfel de iesire.

  • Articole similare