• Placinta de dovleac - vedeta lunii!



    Ingrediente pentru umplutura:

    1 kg dovleac

    150 g zahar

    200 ml smantana pentru frisca

    85 g smantana acra

    3 oua

    1 lingurita scortisoara pudra


    Ingrediente pentru blat:

    350 g faina

    4 linguri apa rece

    200 g unt rece

    1 ou

    sare


    Mod de preparare:

    Incepe cu prepararea blatului pentru placinta. Pune intr-un bol faina, untul rece taiat cubulete si sarea si amesteca pentru a incorpora untul in faina. Adauga, apoi, oul si amesteca din nou. Adauga la final cate putina apa rece si continua sa framanti pana cand obtii un aluat omogen si moale. Scoate aluatul din bol, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l la frigider pana cand prepari umplutura.


    Curata dovleacul de coaja si da-l apoi prin razatoare. Caleste dovleacul intr-o cratita, la foc mic, timp de 15 minute. Eventual, la final il poti pasa pentru a capata consistenta unui piure. Adauga zaharul, cele trei oua, smantana pentru frisca, smantana acra si scortisoara si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.


    Scoate aluatul din frigider, presara-l cu faina pe ambele parti si intinde-l intr-o foaie subtire folosind sucitorul. Pune apoi aluatul in tava pentru placinta, avand grija ca marginile tavii sa fie acoperite cu aluat. Indeparteaza excesul de aluat de pe marginile tavii. Adauga umplutura de dovleac si lasa placinta sa se coaca in cuptorul preincalzit la 150°C, timp de 40-50 minute. Scoate placinta americana cu dovleac din cuptor si las-o sa se raceasca, apoi o poti pune in frigider pentru cel putin patru ore sau o poti lasa chiar si peste noapte. Poti servi feliile de placinta cu putina frisca deasupra si scortisoara.

  • Articole similare