• Cei mai buni papanasi, facuti chiar de mainile tale!


     

    Papanasii reprezinta unul dintre cele mai populare deserturi din tara noastra. Preparati cum se cuvine, cu toate secretele respectate, ei pot iesi la fel de gistosi la tine acasa ca in orice restaurant sofisticat. Iata reteta:

     






    Ingrediente:

    Pentru aluat:

    500 g branza dulce de vaca

    300 g faina

    30 g zahar vanilat

    2 oua

    1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

    coaja de la o lamaie

    un praf sare

     

    Pentru decor:

    200 g smantana

    150 g dulceata

     

    Preparare

    Scurge foarte bine branza de vaca si pune-o intr-un castron mare.

    Adauga ouale, un praf de sare,, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul de sodiu.

    Amesteca bine ingredientele, pentru a obtine o pasta omogena.

    Acesta este momentul in care incepi sa prepari aluatul:  adauga faina putin cate putin, in timp ce continui sa amesteci.

    Lasa aluatul deoparte, timp de 10-15 minute.

    Incepe sa modelezi papanasii. Din cantinatea de ingrediente prezentata trebuie sa iasa sase papanasi. Modeleaza atat partea in forma de cerc, cat si sfera mai mica, amplasata, la servire, deasupra.

    Papanasii se pajesc timp de 2-3 minute, in ulei incins. Timpul poate sa varieze putin, important e sa obtii culoarea aurie care ii caracterizeaza.

    Dupa prajire, lasa-i sa-si scurga uleiul, pe un prosop de hartie.

    Apoi, ii poti pregati pentru servire. Peste cercurile de aluat prahit pune smantana, dulceata si, la final, sferele mai mici din aluat.

  • Articole similare