• Cum iti pregatesti casa pentru toamna



    Temperaturi scazute de dimineata, instalarea timpurie a serii si caderea frunzelor ne anunta ca toamna incepe sa se instaleze incet incet. Chiar daca zilele insorite de toamna vor fi in continuare multe, nu va mai dura mult pana vremea se va raci. Casa voastra trebuie pregatita pentru sezonul rece, iar in acest sens exista cateva lucruri pe care le puteti pregati din timp :

     

    Inspectati inchiderea ferestrelor. Chiar daca aveti ferestre din termopan, o verificare a lor inainte de inceperea iernii este utila. O puteti face simplu, cu flacara de la o lumanare. Daca aceasta tremura sau este stinsa de un mic curent venit dinspre fereastra, acest lucru inseamna ca trebuie sa chemati pe cineva care sa le intareasca inchiderile.

     

    Verificati caloriferele, centrala si tevile de apa. Probabil ca sunteti de acord ca nu ar fi prea placut ca odata instalat frigul si pornita centrala sa va treziti cu scurgeri de apa ale caloriferelor sau tevilor. O verificare a instalatiei de apa dar si a centralei va va salva de la multe surprize neplacute.

     

    Igienizati aerul conditionat. Dupa ce probabil a mers o mare parte din vara, aerul vostru conditionat are filtrele imbacsite, iar pentru sanatatea voastra acestea trebuiesc curatate si igienizate. In acelasi timp, in cazul in care nu vei folosi aerul conditionat peste iarna, o idee buna ar fi sa-l acoperiti.

     

    Curatati zonele umede. In cazul in care ati observat ca in baie sau in bucatarie s-au format spori de mucegai este bine sa-i inlaturati pentru ca acestia se vor extinde si mai mult in sezonul rece. Puteti folosi produse din comert, sau puteti folosi o combinatie de otet si bicarbonat de sodiu.

     

    Debarasati, sortati. Toamna se numara bobocii, dar si lucrurile care nu va mai vin, nu mai sunt folositoare sau le folositi doar in sezonul cald. De aceea, la inceput de toamna puteti incepe o triere a acestor lucruri, sortarea lor pe categorii, depozitarea lucrurilor pentru vara si donarea celor care nu va mai folosesc. Pentru ca pentru sezonul rece casa are nevoie de mai multe lucruri, este bine ca aceasta sa fie curatata si debarasata pentru a crea spatiul necesar pentru ceea ce va fi necesar pentru iarna.

  • Articole similare