• Ponturi pentru curatenia de toamna

     



    La fel ca si cea de primavara, curatenia de toamna este o rutina obisnuita in casa multor familii. Ne pregatim de sezonul rece, iar o casa curata si ingrijita ne ajuta sa intram mai usor in spiritul noului anotimp si sa fim organizati eficient pentru a-l intampina. Iata cateva ponturi care iti vor face misiunea mai usoara:

    Daca, pana acum, erai obisnuita sa faci curatenie completa, pe rand, in fiecare camera, incearca o alta metoda. In loc sa te organizezi pe camere, incearca varianta ”pe operatiuni”: cand incepi sa dai cu aspiratorul, fa acest lucru in toata casa. Lafel procedeaza si cu stersul prafului sau cu aranjarea fiecarui obiect la locul sau. Aceasta metoda te va ajuta sa ai o energie mai buna si sa scapi de sentimentul de plictiseala, atunci cand trebuie sa incepi aceeasi serie de treburi pentru fiecare incapere a locuintei tale.

    Tine la indemana produsele de curatenie. Pune-le pe toate intr-o galeata, un mini-carucior sau intr-un alt recipient, astfel incat sa le poti transporta cu usurinta in toata casa. Desigur, inainte de a incepe treaba, este necesar sa te asiguri ca ai tot ceea ce ai nevoie. In magazinele cora, vei gasi o gama variata de detergenti si produse de curatenie, care te vor ajuta sa obstii o casa impecabila. 

    Mai ales in aceasta perioada, este esential sa ne mentinem locuinta ferita de orice posibile surse de contaminare. De aceea, la curatenia din aceasta toamna, te sfatuim sa acorzi o atentie speciala procesului de dezinfectare a obiectelor care prezinta acest risc: etajere, manerele clantelor, telecomenzile, intrerupatoarele. Alege un dezinfectant de calitate (vei identifica mai multe opriuni chiar pe site-ul nostru) si curata suprafetele respective cu mare atentie.

    Atunci cand stergi podelele cu mopul, este important sa stii directia corecta, pentru ca, la final, sa nu-ti compromiti intreaga munca. Incepe sa stergi din coltul cel mai indepartat al camerei si avanseaza catre usa, astfel incat, atunci cand termini treaba, sa nu fie nevoie sa calci pe suprafata inca uda si sa lasi urme.

  • Articole similare