• Cum imbracam copilul pentru tranzitia dintre toamna si iarna


     


    Perioada in care toamna este pe sfarsite si incepe sa lasa loc iernii este una complicata pentru parinti. Pe de o parte, temperaturile sunt inca rezonabil de mari, iar copilul se poate bucura de joaca afara. Pe de alta parte, de la o zi la alta este din ce in ce mai frig, iar acestta este si o perioada in care incidenta virozelor este in crestere. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa il imbraci pe cel mic in asa fel sa se simta confortabil, dar sa fie si protejat din punct de vedere termic.

     

    Primul sfat pe care ti-l dam nu este, tehnic, unul vestimentar, insa iti garantam ca iti va fi de folos: verifica in fiecare dimineata prognoza meteo. In a doua jumatate a toamnei, temperaturile pot varia foarte mult in diferite intervale ale zilei, de aceea trebuie sa planifici necesitatile copilului in functie de mai multe situatii meteo, pe care trebuie sa le cunosti.

    Foloseste regula de aur a imbracatului in straturi. Acest lucru este important mai ales daca micutul tau se va afla in timpul zilei atat la interior, cat si in spatii exterioare, de exemplu in pauzele de la scoala sau la joaca. Mai multe straturi de imbracaminte il vor ajuta sa fie pregatit pentru orice fel de vreme, pentru ca ii permite sa indeparteze sau sa adauge haine pe masura ce temperatura sau conditiile de precipitatii se schimba.

     

    Pentru stratul exterior de haine, alege jachete usoare, insa care ofera corpului o buna izolatie, astfel incat copiii tai sa aiba un strat care sa le ofera caldura, dar care sa fie si usor de transportat, in cazul in care nu mai au nevoie de el. Daca jacheta este si rezistenta la vant, atunci protectia copilului tau este cu adevarat completa. Chiar daca pretul pentru un obiect vestimentar poate fi un pic mai ridicat, este o investitie pe care merita sa o iei serios in considerare.

     

    O atentie deosebita trebuie acordata incaltamintei. Pentru ca picioarele copilului tau sa fie protejate indiferent de conditiile meteo, incearca sa alegi incaltaminte cat mai impermeabila, insa, in acelasi timp, usoara si confortabila.

     

  • Articole similare