• Cum sa ai o piele sanatoasa in timpul iernii




    Pe langa sarbatori, frumusetea zapezii si petrecerile de sezon, iarna aduce si lucruri mai putin placute. Temperaturile scazute, precipitatiile si viscolul sunt factori care pot avea un impact destul de mare asupra pielii tale. De aceea , e bine sa stii cum te poti proteja si cum iti poti ingriji tenul, astfel incat frumusetea ta sa nu aiba de suferit nici in timpul celor mai reci zile. Iata sfaturile noastre: 


    Foloseste un umidificator acasa sau la birou. Acesta te va ajuta sa iti mentii pielea hidratata, astfel incat aceasta va avea mai putin de suferit din cauza factorilor externi. Un ten deshidratat este mai afectat de intemperiile naturii si se va irita mult mai usor. 


    Curata-ti tenul cu produse blande si fara parfum. Mai ales in timpul iernii, acestea iti vor proteja tenul mai bine decat produsele similare care contin parfum, pentru ca actiunea lor este mult mai blanda. 


    Si mainile tale au nevoie de atentie, cu atat mai mult cu cat ele sunt expuse in mod frecvent temperaturilor scazute. Obisnuieste-te sa folosesti o crema hidratanta, de fiecare data dupa ce te speli pe maini. Pielea acestora are nevoie de un ajutor suplimentar pentru a-si mentine elasticitatea si sanatatatea. 


    Nu renunta la cremele cu factor de protectie solara. Impresia ca acestea sunt necesare doar vara este complet gresita. Dimpotriva, in zilele insorite de iarna pielea ta este chiar mai expusa radiatiilor solare decat atunci cand te afli pe plaja, in miezul verii, pentru ca zapada reflecta o buna parte din razele solare. Chiar si in timpul zilelor mohorate tenul tau are nevoie de protectia oferita de cremele special concepute in acest scop, pentru ca razele UV reusesc sa strabata si prin plafonul de nori.  Asa ca asigura-te ca ai la indemana un astel de produs in fiecare zi. 


    Tine cont ca o buna parte din frumusetea si sanatatea tenului tau vin din interior, asa ca nu neglija alimentatia si hidratarea corespunzatoare. Incearca sa consumi cat mai multe alimente cu aport important de vitamine si minerale si bea cantitatea optima de apa pentru stilul tau de viata. 


     

  • Articole similare