• Crostini asortate: cele mai gustoase si simple aperitive de Craciun

     


    Se spune ca, la fiecare masa, cel mai asteptat fel de mancare este reprezentat de aperitive. Pentru pranzul festiv de Craciun, noi te sfatuim sa mizezi pe aperitive gustoase, insa simple si usoare, astfel incat musafirii sa isi potoleasca foamea, insa sa le ramana apetit si pentru urmatoarele feluri de mancare. Aceasta reteta de costini de diferite tipuri este exact ce iti trebuie pentru a indeplini ambele obiective:

    Ingrediente:

     

    Pentru baza de crostini:

    1 bagheta

    ulei de masline extra virgin

    1 catel de usturoi

     

    Pentru varianta cu rosii, busuioc si menta:

    2 rosii mari coapte

    ulei de masline extra virgin

    un pumn mic de busuioc si frunze de menta

    un varf de cutit de zahar (optional)

    sare si piper negru proaspat macinat

     

    Pentru varianta cu fasole alba, busuioc, prosciutto si rucola:

    100 g de fasole din conserva (o găsesti in magazinele cora)

    2 felii de prosciutto

    un pumn mic de rucola

     

    Pentru varianta cu branza de capra, smochine si otet balsamic

    100 g de branza de capra moale fara coaja

    2 smochine proaspete

    un pumn mic de frunze de menta

    1 lingurita otet balsamic

    miere, pentru a picura deasupra

     

    Preparare

    Preincalziti cuptorul la 190de grade Celsius

     

    Taiati capetele baghetei si taiati-o in felii diagonale de aproximativ 2 cm grosime. Se aseaza pe o tava mare, se stropeste cu ulei si se coace 7-8 minute.

     

    Pentru varianta cu rosii, busuioc si menta, taiati grosier rosiile si puneti-le intr-un castron mic. Stropiti putin ulei peste, rupeti busuiocul si frunzele de menta si adaugati-le impreuna cu sare, piper si zahar dupa gust. Amestecati usor compozitia.

     

    Pentru varianta cu fasole alba, puneti fasolea intr-un castron mic, adaugati un strop de ulei, condimentati si apoi zdrobiti grosier cu o furculita. Taiati feliile de prosciutto in jumatate.

     

    Pentru varianta cu branza de capra, zdrobiti branza cu o furculita intr-un castron mic si asezonati, dupa gust, cu sare si piper negru proaspat macinat. Taiati smochinele in opt bucati.

     

    Scoateti crostinile din cuptor. Ar trebui sa fie doar crocante. Taiati catelul de usturoi in jumatate si frecati marginea taiata peste suprafata crostinilor

     

    Acum, pentru a asambla, pur si simplu puneti cu lingura amestecul de rosii pe opt crostini.

     

    Aranjati rucola pe inca opt si puneti deasupra piureul de fasole cannellini. Strangeti usor prosciutto-ul si aranjati-l deasupra.

     

    La final, intindeti branza de capra peste cele opt crostini ramase, aranjati deasupra fiecareia cateva bucati de smochine, imprastiati frunzele de menta si stropiti cu putin otet balsamic si miere.

     

    Aranjati crostini pe un platou mare de servire.

  • Articole similare