• Cum sa alegi cea mai buna carne de porc pentru Craciun


    Carnea de porc este nelipsita de pe mesele de sarbatoare ale romanilor care sarbatoresc Craciunu. Indiferent daca o preferi preparata in mod traditional, cu retete mostenite din familie sau daca, dimpotriva, alegi sa o reintepretezi in variante moderne din bucataria traditionala, este esential acelasi lucru: sa stii sa o alegi astfel incat sa corespunda gusturilor tale. La Macelaria cora te asteptam cu o varietate mare de carne de porc de cea mai buna calitate, aleasa cu grija si profesionalism. Garantia acestui lucru este oferita de Denis Philippot, maestrul nostru macelar, care este permanent preocupat si atent la sursele din care provine carnea pe care v-o oferim. Domnul Philippot se intereseaza in ce conditii sunt tinute animalele, cu ce sunt hranite, cum sunt ingrijite si sacrificate. Denis Philippot este la curent in permanenta cu cele mai noi descoperiri stiintifice care contribuie la obtinerea unei carni de cea mai buna calitate, cu cat mai multe proprietati nutritive, fara sa faca rabat la un gust savuros, de neuitat.

    Iata si cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi carnea de porc cea mai potrivita pentru tipurile de tretete pe care intentionezi sa le prepari

    Spala de porc este o bucata mai grasa, mai ieftina si, de obicei, vine dezosata si rulata. Are un strat gros de grasime la exterior, cu multa marmorare in interior, ceea ce inseamna ca

    este plina de aroma si ramane suculenta atunci cand este prajiat. Continutul sau ridicat de grasimi si tesut conjunctiv inseamna ca poate fi, de asemenea, taiata cubulete si gatit lent in tocanite, pana cand este moale si frageda.

    Fileul de porc, cunoscut si sub numele de muschi de porc, este fasia subtire care se afla in interiorul portiunii din spate a muschiului. Este una dintre cele mai macre bucati de carne de porc si va avea grasime putina sau deloc. Are atasata o membrana dura, care trebuie indepartata inainte de gatit. Fileul de porc se gateste foarte rapid si poate fi prajit intreg sau taiat in portii si transformat in escalop.

    Cotletul de porc, ca si alte cotlete de carne, este carnea care este obtinuta printr-o taietura perpendiculara pe coloana vertebrala a porcului. Cotletele de porc sunt mai slabe decat alte bucati. Acestea sunt de obicei servite ca o portie individuala si pot fi insotite de legume si alte garnituri

  • Articole similare