• Cum sa iti aranjezi masa de Revelion

    Una dintre ocaziile cele mai speciale ale anului, masa de Revelion merita atentia noastra. Nu doar pentru ca face parte din decorul de sarbatoare, ci si pentru ca, cel putin la inceputul serii, ea reprezinta ”inima” petrecerii. Indiferent daca vom celebra intrarea in noul an doar in familie sau la o cina cu prieteni numerosi, modul in care decoram masa pe care vom aseza bunatatile pregatite special va da tonul intregii seri. Iata, asadar, sfaturile noastre care te vor ajuta sa o faci cu adevarat stralucitoare si memorabila:

     

    Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este chiar forma mesei. Daca ai de ales intre o masa rotunda si una dreptunghiulara, pentru o astfel de ocazie te sfatuim sa mergi pe prima varianta. O masa rotunda le va da posibilitatea tuturor invitatilor tai sa se priveasca si sa converseze fara dificultate, ceea ce va pastra atmosfera calda pe parcursul intregii cine. Daca ai ca singura optiune o masa dreptunghiulara, nu lasa aceasta situatie sa te descurajeze, pentru ca talentele tale de gazda priceputa la intretinut conversatii pacute vor avea ocazia sa intre in actiune.

     

    In ceea ce priveste piesa centrala pe care o asezi in centrul mesei, Revelionul este ocazia perfecta sa iti pui in aplicare ideile cele mai extravagante. Preferi aranjamentele florale? Alege florile cele mai elegante pe care le poti avea la dispozitie: de la orhidee la trandafiri sau orice alte flori iti reflecta cel mai bine ideea de eleganta.

    Lumanarile sunt, de asemenea, perfecte penru seara de revelion. Poti alege un stativ cu mai multe lumanari, asezat in centrul mesei sau mai multe suporturi separate, pe care sa le raspandesti pe intreaga suprafata a mesei.

     

    O atentie deosebita merita sa acorzi, desigur, fetei de masa si servetelor textile care se vor afla la dispozitia fiecarui invitat. Fata de masa poate fi alba sau, daca iti doresti o nota si mai festiva, poti opta pentru una argintie sau aurie. Recomandarea noastra este sa alegi una intr-o singura culoare, tesaturile cu motive florale sau geometrice nefiind asociate cu ideea de eleganta.

    Cat despre servetele textile, te asiguram ca reprezinta o investitie pe care merita sa o faci, pentru ca vor contribui din plin la aspectul chic al intregului decor. Invitatii tai vor avea la dispozitie, desigur, si servetele de hartie, insa prezenta celor din materiale textile, eventual asortate sau in armonie cromatica cu fata de masa, va deveni o nota cu adevarat speciala.

  • Articole similare